Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Arnold Schwarzenegger, reţinut pe aeroportul din München. Ce acuzații au fost lansate la adresa actorului

Actorul Arnold Schwarzenegger a fost reţinut miercuri pe aeroportul din München. Vameșii germani au luat această măsură deoarece fostul politician american nu a declarat un ceas de lux valoros, relatează agenția DPA, citată de Agerpres.

”Stă aici cu noi, aşa este”, a anunțat un purtător de cuvânt al principalului birou vamal din München pentru sursa citată.

O procedură pentru fraudă fiscală a fost demarată împotriva lui Arnold Schwarzenegger, fost campion mondial la culturism şi actor în filme de acţiune, dar şi guvernator al statului California timp de două mandate.

Primele informații despre reținerea lui Schwarzenegger pe aeroportul din München au fost date publicității de publicația germană Bild.

Motivul pentru care a fost reținut Arnold Schwarzenegger în Germania

Autoritățile vamale germane susțin că Arnold Schwarzenegger nu a declarat un ceas de lux valoros, în momentul în care a sosist în München, cu toate c-ar fi plănuit să-l lase în Uniunea Europeană.

”Dacă bunurile rămân în UE, trebuie plătite taxe vamale pentru ele. Este valabil pentru toată lumea”, a explicat purtătorul de cuvânt al vamei, conform DPA.

Autoritățile germane nu au putut preciza inițial cât timp a trebuit Schwarzenegger să aștepte, însă au dat de înțeles că actorul american originar din Austia își va putea relua călătoria în curând.

Publicația Bild notează că Arnold Schwarzenegger călătorea spre Austria pentru a participa la o licitaţie caritabilă în beneficiul iniţiativelor climatice. De asemenea, avea în plan să asiste la cursa de schi Hahnenkamm, care este organizată în satul Kitzbühel, din Alpii austrieci.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE