Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

AquaDom, cel mai mare acvariu din lume, s-a spart în centrul Berlinului

Un acvariu uriaș din centrul Berlinului s-a prăbușit vineri, provocând un val de distrugeri în interiorul și în jurul atracției turistice Sea Life, a anunțat vineri poliția germană, potrivit AP.

Acvariul AquaDom din Hotelul Radisson Blu din Berlin, înalt de 14 metri, s-a spart, iar scurgerile de apă au forțat închiderea unei străzi din apropiere, au anunțat poliția și pompierii.

Acvariul conținea 1.500 de pești tropicali

Poliția din Berlin a declarat pe Twitter că, pe lângă faptul că a provocat „pagube maritime incredibile”, incidentul s-a soldat cu rănirea a două persoane din cauza cioburilor de sticlă. Acvariul cilindric conținea peste un milion de litri de apă și adăpostea aproximativ 1.500 de pești tropicali din 80 de specii.

S-a speculat că temperaturile de îngheț de până la -10 grade Celsius din timpul nopții au provocat o fisură în acvariu, care a explodat apoi sub greutatea apei. Poliția a declarat că investighează în continuare cauza incidentului, dar că nu există dovezi că ar fi fost rezultatul unui atac.

Martorul Gwendolin Szyszkowitz a declarat pentru canalul german de știri n-tv că a auzit o bubuitură puternică și inițial s-a temut că a explodat o bombă.

Acvariul, care a fost modernizat ultima dată în 2020, este un important punct turistic în Berlin. Cursa de 10 minute cu liftul prin acvariu a fost unul dintre punctele de atracție din AquaDom.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE