Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Apa Fântânii Trevi din Roma a fost colorată în negru de activişti pentru climă

Şapte activişti pentru climă care protestau împotriva schimbărilor climatice au escaladat duminică Fântâna Trevi (Fontana di Trevi) din Roma şi au turnat cărbune lichid în apă pentru a o colora în negru.

Protestatarii din gruparea "Ultima Generazione" (Ultima Generaţie) au fluturat bannere cu mesajul "Nu vom plăti pentru combustibilii fosili", şi au strigat "ţara noastră este pe moarte", potrivit Agerpres.

Poliţişti în uniformă au intrat în apă pentru a-i scoate pe activişti, în timp ce turişti filmau incidentul, iar câţiva dintre privitori le-au adresat insulte protestatarilor, potrivit imaginilor video.

Protestele, strâns legate de inundațiile devastatoare din nordul Italiei

Gruparea "Ultima Generazione" a publicat un comunicat în care cerea stoparea subvenţiilor publice pentru combustibilii fosili şi a afirmat că protestele au legătură cu inundaţiile devastatoare din regiunea Emilia-Romagna din nordul Italiei. Grupul a afirmat că una din patru case din Italia este expusă riscului de inundaţii.

Primarul Romei, Roberto Gualtieri, a condamnat protestul, ultimul dintr-o serie de acţiuni care au vizat opere de artă din Italia.

"Destul cu aceste atacuri absurde asupra moştenirii noastre artistice", a scris el pe Twitter.

Potrivit tradiţiei, vizitatorii aruncă monede în faimoasa Fântână Trevi, care datează din secolul al XVIII-lea, pentru a se asigura că se vor întoarce într-o zi la Roma.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE