Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atracție turistică ascunsă după gard, pentru a descuraja turiștii să își facă selfie

Publicat de: Euronews

Se crede că fundalul impresionant al orașului Hallstatt, situat în munții austrieci, a inspirat filmul Disney Frozen.

Peste un milion de turiști coboară în fiecare an în această destinație, mulți dintre ei dorind să facă un selfie cu faimoasa priveliște. Vin atât de mulți oameni încât orașul a ridicat recent un gard pentru a-i împiedica pe vizitatori să facă poze, scrie euronews.com.

Primarul din Hallstatt a declarat presei austriece că locuitorii orașului vor doar să fie lăsați în pace.

Gardul a fost înlăturat din cauza reacțiilor negative

Gardul a fost îndepărtat din cauza reacțiilor negative pe rețelele de socializare, dar se spera că bariera va împiedica oamenii să se adune într-un loc popular pentru selfie și să deranjeze rezidenții făcând prea mult zgomot.

Primarul din Hallstatt, Alexander Scheutz, a declarat că vrea să amplaseze un banner în acel loc, care să le reamintească turiștilor că în zonă locuiesc oameni.

De ce vizitează atât de mulți oameni Hallstatt?

Hallstatt face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Casele tradiționale se află pe fundalul dramatic al munților și al apelor limpezi ale Hallstätter See.

Înainte de pandemia COVID-19, milioane de oameni îl vizitau în fiecare an, iar Hallstatt era deosebit de popular printre vizitatorii din estul și sud-estul Asiei. A fost prezentat într-o emisiune TV coreeană în 2006, iar în 2011 a fost construită o replică a orașului în Huizhou, provincia Guangdong, China.

Se crede, de asemenea, că destinația austriacă a fost sursa de inspirație pentru satul fictiv Arendelle din popularul film Disney, Frozen.

Acum, cifrele sunt din nou în creștere, iar orașul încearcă să limiteze turismul excesiv. Hallstatt a introdus deja limite zilnice pentru numărul de autobuze și mașini care pot intra în oraș.

Dar se ating cu regularitate aceste plafoane, iar primarul Scheutz a declarat presei austriece că locuitorii vor doar să fie lăsați în pace.

Interzicerea selfie-urilor se răspândește în toată Europa

Hallstatt nu este singura destinație europeană care caută să îi oprească pe turiști să pozeze pentru selfie-uri.

Orașul pitoresc Portofino de pe Riviera italiană a introdus zone de interdicție. Oricine este prins stând prea mult timp pe chei între orele 10:30 și 18:00 riscă o amendă de aproximativ 270 de euro.

Scopul este de a împiedica grupurile mari de turiști să se adune pe chei pentru a face fotografii în fața clădirilor colorate din Portofino. Cu doar 400 de locuitori, orașul este uneori invadat de peste 10.000 de turiști, ceea ce duce la străzi supraaglomerate și la ambuteiaje.

Zonele de așteptare interzisă vor fi în vigoare până la încheierea sezonului de vacanță, pe 15 octombrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE