Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală. Ce spune Ministrul Sănătății

Anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului contraceptiv, dacă o femeie doreşte acest lucru.

Potrivit ministrului Sănătății, proiectul este similar cu cel care a stat la baza compensării vaccinurilor.

”Da, este similar cu proiectul care a stat la baza compensării vaccinurilor. Mi se pare mult mai firesc şi mult mai simplu ca o femeie tânără să beneficieze de tratament contraceptiv, dacă doreşte acest lucru, în mod evident, pe bază de prescripţie medicală, pentru că în sistemul care a existat acum mai mulţi ani, care însemna achiziţie centralizată, distribuirea în judeţe şi aşa mai departe - era foarte complicat - ducea la foarte multe pierderi şi la foarte multă birocraţie.

O să discutăm în ceea ce priveşte categoriile eligibile, să avem în vedere ca toate persoanele care ar trebui să beneficieze de un astfel de tratament să poată să o facă”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Alexandru Rafila a menţionat că pentru minore este necesar acordul părinţilor.

”O să vedem la minore, este problema legată şi de discuţia cu părinţii acestor minore, pentru că e bine ca tratamentul contraceptiv să fie făcut şi cu acordul părinţilor”, a spus ministrul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE