Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Anchetă în cazul ciocnirii locomotivelor, în Giurgiu. Grindeanu: "Ce să fac eu ca ministru? Să mă duc să pun fiola la fiecare mecanic?"

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că a fost suspendată licența operatorului privat unde lucrează mecanicul depistat băut care a provocat un accident între două locomotive în județul Giurgiu.

”A fost suspendată licența acelui operator privat. (...) Acel mecanic de locomotivă era sub influența băuturilor alcoolice.

Ce să fac eu ca ministru? Să mă duc să pun fiola la fiecare mecanic?

Tocmai de aceea a fost suspendată licența acestui operator privat. Nu este nici CFR Marfă, nici CFR Călători. Nu este un operator la statului”, a declarat Sorin Grindeanu, la Parlment

Întrebat dacă în prezent sancțiunile sunt prea blânde în astfel de cazuri, ministrul Transporturilor a dat de înțeles că legislația ar putea fi schimbată.

”Asta merită a fi revizuit, probabil și regândită această chestiune. De data aceasta, pare că acest mecanic se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Organele specializate din CFR au hotărât ridicarea licenței acestui operator privat, urmând ca în momentul în care avem datele concrete să le transmitem”, a mai spus Grindeanu.

Laurențiu Dumitru, directorul general al Agenției de Investigare Feroviară - AGIFER, a precizat pentru Euronews România că operatorul privat căruia i-a fost suspendată licența este firma United Railways.

Contactați telefonic, reprezentanții operatorului privat au precizat pentru Euronews România că în acest moment ancheta este în desfășurare, motiv pentru care conducerea United Railways nu poate face niciun comentariu. Mai mult, au precizat că un purtător de cuvânt al firmei urmează să facă public punctul de vedere al companiei.

Între timp, CFR a anunțat că ”la ora 12.25 a fost redeschisă linia CF Toporu - Chiriacu, iar circulația feroviară este reluată în condiții normale de trafic, fără restricții de viteză”.

”La ora 12.10 s a retras locomotiva operator RCR și la ora 12 .25 se redeschide linia Toporu -Chiriacu fără restricții de viteză”, a anunțat purtător de cuvânt al CFR, Oana Brânzan.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE