Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Analist militar: Armata română are nevoie de tehnică militară, care poate fi luată doar din Marea Britanie și SUA

România găzduieşte, marţi şi miercuri, Reuniunea şefilor diplomaţiilor din ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice, primul eveniment de nivel înalt al NATO într-un stat de pe Flancul Estic, aflat în prima linie de apărare a Alianţei, după agresiunea armată a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei.

În acest context, analistul militar Ion Petrescu a declarat că Armata Română are nevoie în momentul de față de tehnică de luptă, pe care o poate procura doar din SUA sau Marea Britanie.

„Armatei Române i s-a spus în perioada postdecembristă că atât își permite țara, numai că atât își permite războiul acum în Ucraina și dacă vrei în România să ai în continuare o modalitate de dezvoltare pașnică, normală măcar, atunci trebuie să ai un organism militar românesc puternic.

La nivelul Ministerului Apărării sunt cunoscute foarte bine dotările necesare Armatei Române. Problema este că noi avem nevoie acum de tehnică de luptă. Noi le luăm acum de la americani și de la britanici pentru că numai cu Londra și cu Washingtonul, Bucureștiul poate să facă acord de la guvern la guvern.”, a declarat colonel Ion Petrescu, analist militar.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE