Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alegeri în SUA. Mesajul lui Volodimir Zelenski pentru americani, în ziua scrutinului: „Mențineți o unitate de neclintit”

Volodimir Zelenski le cere americanilor să mențină „o unitate de neclintit”, ca până acum, până va reveni pacea în Ucraina, în contextul alegerilor de jumătate de mandat din SUA, potrivit Agerpres.

În funcție de rezultatele alegerilor ar fi putea fi afectată relația de până acum a Kievului cu Washington. De la începutul războiului, SUA a fost un important sprijin financiar și diplomatic pentru Ucraina.

„Mențineți o unitate de neclintit”

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Vă solicit să menţineţi o unitate de neclintit, aşa cum este cazul în prezent, până în ziua în care vom auzi toate acele cuvinte importante pe care le-am visat, până când vom auzi că pacea a fost în sfârşit restabilită.”

Zelenski a adus mulțumiri președintelui Joe Biden, celor două partied din Congres și tuturot cetățenilor americani pentru ajutorul acordat Ucrainei de la începutul războiului și până acum.

Timp de opt luni de război, SUA a fost principalul aliat al Ucrainei. A sancționat cu asprime Rusia, lovind în economia țării, a livrat Ucrainei arme și sisteme de artilerie HIMARS de înaltă precizie și a furnizat informații operative cruciale pe teren.

La jumătatea lunii mai, Congresul american deblocase chiar 40 miliarde de dolari pentru a susţine efortul de război ucrainean.

„Medalia Libertăţii” i-a fost acordată lui Zelenski

Volodimir Zelenski a fost onorat să primească „Medalia Libertăţii” din partea Fundaţiei Philadelphia, dar a dorit să dedice acest premiu tuturor femeilor și bărbaților din Ucraina, care „arată celei mai mari autocraţii din lume că în Ucraina nu poate obţine decât înfrângerea”.

Libertatea este cuvântul principal pentru noi şi ceea ce îi uneşte într-adevăr pe toţi ucrainenii.

-Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei

Preşedintele ucrainean a menţionat în special soldații, voluntarii și toți angajații din sectorul energetic care încearcă să restabilească accesul la curent pentru locuitori, după o serie de atacuri rusești care au lovit centralele electrice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE