Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alegeri SUA: Biden și Obama, aliați pentru democrație. Trump crede că doar republicanii mai pot salva visul american

Președintele Joe Biden, susținut de fostul președinte Barack Obama, îndeamnă oamenii să voteze pentru protejarea democrației, cu câteva zile înainte de alegerile de la jumătatea mandatului. Pe cealaltă parte, Donald Trump vrea să-i vadă pe americani „votând republican, într-un val roșu uriaș”, potrivit Euronews.

Foștii președinți, în Pennsylvania

Foștii președinți americani Barack Obama și Donald Trump au apărut la mitinguri în statul Pennsylvania, înainte de alegerile de la jumătatea mandatului de marți.

În joc nu sunt doar Camera Reprezentanților și Senatul, ci și nenumărate alte guvernări de stat și roluri mai puțin importante.

Președintele Joe Biden a apărut sâmbătă la Philadelphia alături de Barack Obama, Josh Shapiro, candidatul democrat pentru funcția de guvernator al Pennsylvaniei și John Fetterman, candidatul partidului pentru Senat.

Atenția acordată Pennsylvaniei subliniază mizele din 2022 și de mai departe pentru acest stat foarte disputat, care în 2020 a votat la limită pentru Biden.

Trump: SUA este „o țară în declin”

Între timp, fostul președinte Donald Trump a apărut în numele doctorului Mehmet Oz la un miting în Latrobe, o comunitate muncitorească din sud-vestul Pennsylvaniei, și a descris alegerile în termeni apocaliptici sâmbătă.

„Dacă vreți să opriți distrugerea țării noastre și să salvați visul american, atunci marți trebuie să votați republican într-un val roșu uriaș”, a declarat Trump în fața miilor de susținători care îl aclamau, descriind SUA ca fiind „o țară în declin”.

Biden, Trump, Obama și Clinton, patru dintre cei șase președinți în viață, s-au concentrat sâmbătă pe votanții din nord-estul țării, dar cuvintele lor au avut ecou în întreaga țară, în timp ce partidele și-au trimis cei mai buni oameni pentru a oferi un argument final critic.

Secțiile de votare din întreaga Americă se vor închide marți, dar peste 36 de milioane de persoane au votat deja în cadrul votului anticipat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE