Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump vrea să candideze încă o dată la președinția SUA. Nouă confruntare cu Joe Biden, posibilă în 2024

Șansele unei noi confruntări electorale între Joe Biden și Donald Trump sunt din ce în ce mai mari. Fostul președinte american, democratul Trump, spune că ia în considerare o nouă candidatură la alegerile prezidențiale din SUA care vor avea loc în 2024.

„Am candidat de două ori. Am câștigat de două ori. M-am descurcat mult mai bine a doua oară decât prima. Am obținut milioane de voturi în plus în 2020 față de 2016 și, de asemenea, am obținut mai multe voturi decât orice președinte în exercițiu din istoria țării noastre. Și acum, pentru a face țara noastră prosperă, sigură și glorioasă din nou, probabil că va trebui să o fac încă o dată”, a afirmat Donald Trump.

Fostul președinte american a făcut acest comentariu în timpul unui miting din Texas, la o zi după ce un comitet din Congresul SUA, care investighează asaltul asupra Capitoliului din 2021, l-a chemat să depună mărturie în faţa legislatorilor.

Și președintele Joe Biden a a anunțat că vrea să candideze în 2024 pentru al doilea mandat, cu toate că împlintește 80 de ani în noiembrie. Liderul de la Casa Albă a precizat că încă nu a luat o decizie oficială, conform Agerpres.

Biden a explicat, la postul MSNBC, că nu s-a hotărât imediat pe motiv că de îndată ce ar face anunţul, „se activează o serie întreagă de reguli” şi „va trebui să mă comport ca un candidat”.

„Nu am luat încă decizia oficial, dar aceasta este intenţia mea; intenţia mea de a candida din nou şi avem timp să luăm această decizie", a afirmat președintele american.

De altfel, liderul democrat a dat de înțeles că soția sa, Jill Biden, este de acord cu o nouă candidatură la Casa Albă.

„Soţia mea crede că facem ceva foarte important şi că nu ar trebui să renunţ”, a precizat Joe Biden.

Cel mai în vârstă preşedinte ales vreodată în SUA, Joe Biden va aniversa 80 de ani pe 20 noiembrie. El ar urma să aibă 82 de ani la începutul unui posibil al doilea mandat.

Potrivit sursei citate, preşedintele Biden şi partidul său se pregătesc să treacă testul alegerilor parlamentare de la jumătatea mandatului, care au loc pe 8 noiembrie, o etapă în mod tradiţional dificilă pentru preşedintele în exerciţiu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE