Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE Alegeri în SUA: Donald Trump face campanie pentru republicani și se gândește la o nouă candidatură pentru Casa Albă

Americanii sunt chemați marți la urne pentru a-și alege viitorii membri ai Congresului. Scrutinul este crucial pentru următorii doi ani de mandat ai președintelui Joe Biden. De cealaltă parte, Donald Trump vrea să-i vadă pe americani „votând republican, într-un val roșu uriaș”.

UPDATE: Liderul de la Casa Albă, Joe Biden, a fost în Maryland, un stat considerat o fortăreață democrată. El le-a amintit susținătorilor că de votul lor depinde menținerea democrației.

Joe Biden: „Amintiți-vă, puterea este în mâinile voastre. Tu ești unul dintre motivele pentru care nu am fost niciodata mai optimist cu privire la viitorul Americii. Și să fie clar, aceste alegeri nu sunt un referendum. Este o alegere. Este o alegere între două viziuni foarte diferite ale Americii. Acum este momentul să apăraţi democraţia. Ştim în mod visceral că democraţia noastră este în pericol. Vom fi prezenţi”.

În urmă cu câteva zile, aflat în Pennsylvania, fostul președinte democrat Barack Obama îndemna, la rândul său, oamenii să voteze pentru protejarea democrației.

Știre inițială

Fostul preşedinte Donald Trump, care cochetează cu ideea candidaturii pentru un nou mandat de preşedinte al Statelor Unite, a promis luni seară că va face un anunţ foarte important săptămâna viitoare, informează marţi AFP, citată de Agerpres.

„Voi face un anunţ foarte important marţi, 15 noiembrie, la Mar-a-Lago”, reşedinţa sa din statul Florida, a anunţat miliardarul republican în timpul unui miting de campanie în Ohio, în ajunul alegerilor de la jumătatea mandatului, un scrutin decisiv pentru viitorul său politic, dar şi al actualului locatar de la Casa Albă, Joe Biden.

Donald Trump, campanie pentru republicani

Până în ultimul moment, Donald Trump a lăsat să plutească incertitudinea asupra unui posibil anunţ al candidaturii sale luni seară. A dat însă asigurări că nu vrea să umbrească vizibilitatea candidaţilor republicani pe care îi susţine în aceste alegeri.

În faţa unei mulţimi de susţinători cu şepci roşii, culoarea republicanilor, fostul preşedinte în vârstă de 76 de ani a descris luni seară în culori extrem de sumbre America sub administraţia Joe Biden: o ţară în care creşterea preţurilor „sugrumă gospodăriile”, unde „criminalitatea violentă este scăpată de sub control” şi în care extrema stângă „ne îndoctrineze copiii”.

„Există o singură soluţie pentru a pune capăt acestei nebunii”, a pledat miliardarul republican.„Dacă doriţi să puneţi capăt distrugerii ţării noastre şi să salvaţi visul american trebuie să votaţi pentru republicani mâine”, a spus Donald Trump.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE