Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alegeri locale 2024. Boc și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat la Primăria Cluj-Napoca. Ce propuneri a refuzat actualul edil

Emil Boc și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat la Primăria Cluj-Napoca. Live, pe Facebook, într-un filmuleț în care apare afară, în aer liber, într-o zonă cu multe flori.

Boc și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat la Primăria Cluj-Napoca

Aflat în Piața Mihai Viteazul, actualul primar al orașului din centrul Transilvaniei a început transmisiunea live pe Facebook vorbind despre lucrurile frumoase ale orașului, cum ar fi florile, și cerându-le clujenilor să iasă să se plimbe în acest weekend cu soare.

Emil Boc: „Vă invit să vedeți alături de mine acest spectacol extraordinar, această simfonie a lalelelor, pe care o avem pretutindeni în Cluj, în această atmosferă superbă de primăvară. (...) Vă invit să ieșiți din casă, e o sâmbătă frumoasă. (...)”.

Apoi, a trecut la lucruri mai serioase.

„Cu ocazia acestui live, vreau să abordez și un alt subiect, legat de Cluj, legat de noi. În primul rând, vreau să vă mulțumesc pentru onoarea pe care mi-ați acordat-o de a conduce acest oraș (...)”.

„Da, voi candida pentru un nou mandat de primar al Clujului. Da, vă mulțumesc acelora care apreciați această decizie și vă mulțumesc mult pentru susținerea constantă pe care ați dat-o Clujului, pe care mi-ați acordat-o, să ducem împreună Clujul la nivelul la care se află astăzi. (...) E o decizie care nu poate să mulțumească pe toată lumea, sunt conștient de asta, că în democrație nu ai cum și nu poți să mulțumești pe toată lumea (...). Știu că nu este totul perfect la Cluj, nu curge lapte și miere, dar ne-am făcut un loc frumos aici pe pământ în care să ne putem întemeia o familie, să creștem copii, să avem un loc de muncă cât de cât decent, să ne bucurăm de o calitate a vieții cât mai bună și mai apropiată de ceea ce am văzut în altă parte a lumii. Dar nicăieri nu-i ca acasă”, a spus Boc, printre altele.

„Nu mi-a fost ușor să iau această decizie”, a mai precizat el.

Edilul a mai spus că a avut propunerea „de a merge la Bruxelles, în Parlamentul European, ca membru”. Și nu numai atât.

„Acum câțiva ani, de asemenea, am avut plăcerea de a fi invitat ca judecător la Curtea Constituțională la București, dar de fiecare dată ceva nu te atrage, ceva nu te lasă să pleci. Există acel lucru, cum spunem noi românii, nu te trage inima, nu te lasă inima să faci un lucru pe care nu-l simți”, a mai adăugat actualul primar al Clujului.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Coaliția a stabilit calendarul alegerilor din 2024 în România. Alegerile locale și cele europarlamentare au fost comasate, iar alegerile prezidențiale au fost devansate.

9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;

15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);

8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE