Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alegeri locale 2024. Piedone vrea o confruntare cu contracandidatul său: ”Nu era în stare să scoată două vorbe”

Cristian Popescu Piedone a declarat că își dorește o confruntare clară cu contracandidatul său și l-a criticat pe Marcel Ciolacu după ce acesta l-a luat peste picior în ce privește candidatura sa la Primăria Generală a Bucureștiului.

Totodată, actualul primar al Sectorului 5 susține că nu va candida niciodată la alegerile prezidențiale și că va duce campania electrorală pentru Primăria Capitalei, până la capăt.

Piedone: Nu voi candida niciodată la prezidențiale

”Eu am început o campanie și o voi duce până la capăt. Tot ce ați văzut până acum a fost antrenamentul. Vreau să fac o clarificare, nu am să candidez niciodată la președinția României. Dacă eram candidatul domniei sale (n.r Marcel Ciolacu) atunci înțelegeam să vorbească despre mine. Trebuia să lase oamenii să vorbească.

În timpul campaniilor electorale, candidații pot să se comporte după chipul și asemănarea lui pentru a fideliza, pentru a atrage simpatie electorală care nu îi aparține, nu trebuie să ne adresăm ironii. Nu mi se pare normal ce a făcut Marcel Ciolacu, nu este contracandidatul meu.

Vreau o confruntare clară cu contracandidatul meu, nu să vină cu mamica sau tăticul. Dacă premierul Ciolacu a simțit nevoie să vorbească pentru el, pentru că el nu era în stare să scoată două vorbe.

El acum descoperă tramvaiul, acum a coborat prima dată la metrou. Eu fac asta de 30 de ani.

Nu a știut să zică o idee coerentă pe proiectul pentru Europa, am insistat a dat-o în discurs gol și l-am întrebat concret ce proiect au, nu a zis nimic.”, a declarat Cristian Popescu Piedone.

Partidul Umanist Social Liberal a depus, miercuri, la Biroul Electoral Central, listele pentru alegerile europarlamentare.

Preşedintele executiv al PUSL, Cristian Popescu Piedone, a declarat că au fost strânse pentru alegerile europarlamentare 310.000 de semnături.

Lista de candidaţi pentru europarlamentare a PUSL este deschisă de Cristian Barbu urmat de Lia Ardelean, Mugur Ciuvică, Bogdan Ciucă, Raluca Bugnar, Bogdan Ion Jelea, Eugenia Şerban, Daniel Ionaşcu, Ionel Gae, Liviu Pop.

Candidații confirmați pentru Primăria Municipiului București

  • Nicușor Dan (independent, susținut de Alianța Dreapta Unită)
  • Cătălin Cîrstoiu (independent, susținut de coaliția PSD-PNL)
  • Cristian Popescu Piedone (din partea Partidul Umanist Social Liberal - PUSL)
  • Mihai Enache (AUR)
  • Dorel - Constantin Onaca (PRM)

Consultă lista candidaților la alegerile locale 2024 în București.

Calendarul alegerilor din 2024

Coaliția a stabilit calendarul alegerilor din 2024 în România. Alegerile locale și cele europarlamentare au fost comasate, iar alegerile prezidențiale au fost devansate.

9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;

15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);

8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE