Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ajutor pentru românii care vor să plece din Gaza. Purtător de cuvânt al MAE: Suntem pregătiți să îi sprijinim

Românii din Gaza care nu au cerut, până acum, să fie evacuați, dar ar putea să facă acest lucru, în cazul în care conflictul s-ar muta în sudul Fâșiei, vor fi sprijiniți de autoritățile române.

Anunțul a fost făcut la Euronews de purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Radu Filip.

Până acum, din cei 360 de români și rude ale lor care au cerut evacuarea, majoritatea a părăsit deja zona. Este vorba despre 236 de persoane.

”Până acum au ajuns în România 236 de persoane, români și membri de familie. Au fost evacuați din Fâșia Gaza 237. În continuare, după deschiderea punctului de trecere a frontierei, am avut cereri suplimentare, până la 360. Acestea trebuie verificate”, spune purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Radu Filip.

Jurnalist: Dacă tensiunile se mută și în sudul Fâșiei, există soluții pentru cei care cer să părăsească zona de conflict?

Radu Filip: Pentru cetățenii români, așa cum vă spuneam, majoritatea celor care ne-au cerut sprijin pentru evacuare și care au și trecut punctul Rafah au fost cetățeni care nu au mai dorit să treacă pe parte egipteană. Pentru aceștia noi suntem pregătiți să îi sprijinim, dar marea majoritate a celor care au dorit să treacă, au făcut-o deja.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE