Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Airbnb interzice camerele de supraveghere din interiorul proprietăților închiriate pe platforma sa

Airbnb a anunțat că vor fi interzise camerele de securitate din interior în proprietățile de închiriat anunțate pe site-ul său.

Măsura, pe care Airbnb o numește o simplificare a politicii sale actuale, va intra în vigoare la 30 aprilie.

"Aceste modificări au fost făcute în urma consultării cu oaspeții noștri, cu gazdele și cu experții în materie de confidențialitate și vom continua să solicităm feedback pentru a ne asigura că politicile noastre funcționează pentru comunitatea noastră globală", a declarat Juniper Downs, șeful Airbnb pentru politici comunitare și parteneriate, într-un comunicat.

În prezent, Airbnb permite gazdelor să aibă camere de securitate de interior în zone comune, cum ar fi holurile și camerele de zi, deși există mai multe condiții, potrivit Euronews Business.

Dispozitivele trebuie să fie vizibile în mod clar și să fie anunțate în anunțuri, iar acestea sunt, de asemenea, interzise în spații precum zonele de dormit și băile.

Clienții Airbnb au pimit mai multe plângeri cu privire la utilizarea camerelor ascunse la cazare

Cu toate acestea, Airbnb a primit o serie de plângeri cu privire la utilizarea camerelor ascunse în proprietățile închiriate.

La sfârșitul anului trecut, un cuplu chinez aflat în luna de miere a devenit viral pe platforma de socializare Xiaohongshu după ce a găsit o cameră în Airbnb-ul lor din Kota Kinabalu, Malaezia.

O serie de alte cazuri au determinat, de asemenea, site-urile media importante să publice sfaturi despre cum să detecteze camerele ascunse, iar săptămâna trecută, emisiunea de comedie americană SNL a distribuit o reclamă falsă la Airbnb despre un dispozitiv de înregistrare într-o proprietate închiriată.

Prin noile sale reguli, Airbnb afirmă că dorește să permită gazdelor să monitorizeze siguranța anunțurilor lor, asigurând în același timp confidențialitatea oaspeților.

Politica actualizată nu interzice utilizarea camerelor cu sonerie și a monitoarelor de decibeli de zgomot, dar aceste dispozitive nu au voie să fie direcționate către spațiile interioare și nici să monitorizeze zonele exterioare, cum ar fi dușurile sau saunele.

De asemenea, gazdele sunt obligate să anunțe prezența monitoarelor de zgomot și a camerelor exterioare înainte ca oaspeții să facă rezervarea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE