Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Airbnb interzice petrecerile în spațiile sale. Compania a introdus mai multe reguli de siguranță

Airbnb ia o măsură radicală în ceea ce privește funcționarea serviciilor pe care le pun la dispoziție. Compania va interzice la nivel global petrecerile în spațiile oferite pentru cazare.

Astfel, Airbnb interzice permanent „petrecerile şi evenimentele perturbatoare”, care includ adunări deschise, potrivit Reuters. Totodată și „casele de petrecere”, pe care oamenii le rezervă pentru a organiza un eveniment mare pentru o singură noapte, vor fi scoase din program.

Compania, dar şi alte platforme de închiriere pe perioadă determinată, cum ar fi Vrbo, au avut probleme din cauza caselor de petrecere şi a evenimentelor mari. 

Airbnb a interzis casele de petrecere şi a introdus mai multe reguli de siguranţă în 2019, după ce cinci persoane au fost ucise într-un atac armat la una dintre casele rezervate prin platforma sa. În 2020, compania a instituit o interdicţie la nivel mondial pentru aceste evenimente, pe măsură ce pandemia s-a extins. Airbnb a spus că, de când şi-a implementat politica în august 2020, a înregistrat o scădere de 44% de la an la an a numărului de petreceri raportate.

„Interdicţia temporară s-a dovedit eficientă şi astăzi anunţăm oficial interdicţia ca politică”, a spus compania într-o postare pe blog.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE