Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Airbnb vs hotel. Sfaturi pentru a călători eficient și pentru a plăti mai puțin pe cazare

Îți amintești zilele în care unul dintre cele mai bune sfaturi de călătorie pentru economisirea banilor era rezervarea unui Airbnb decânt a unei camere la hotel?

Nu numai că tarifele pe noapte au fost aproape întotdeauna mult mai ieftine, dar Airbnb-urile și gazdele însele au fost adesea elementele pentru ca experiențele călătoriei să rămână memorabile.

În zilele noastre, cazarea la un Airbnb implică rareori economii mari sau prietenii cu gazdele. La bine și la rău, caracteristici precum auto-check-in fac ca gazdele și oaspeții să nu se întâlnească niciodată. Între timp, multe înregistrări nu sunt gestionate de proprietari, ci de giganți de management al proprietăților corporative - fără confortul personalului care te întâmpină la fața locului.

Iar costul? O analiză din iunie 2022 a companiei americane NerdWallet a analizat 1.000 de rezervări Airbnb din SUA pentru 2022/2023. Deși nu există nicio modalitate de a compara costurile direct, deoarece fiecare cazare Airbnb este diferită, unii indicatori-cheie oferă indicii despre când Airbnb-urile sunt mai bune sau mai rele decât un hotel.

În unele cazuri, închirierile Airbnb sunt încă o ofertă bună în comparație cu hotelurile. Alteori, sunt departe de această opțiune.

Airbnb este rareori mai ieftin pentru sejururi scurte

Pentru sejururi scurte, Airbnb-urile sunt rareori o afacere bună din două motive: reduceri și taxe de curățenie.

Economiile devin mai mari cu durata călătoriei. Tariful pe noapte (213 USD / 213 EUR) pentru un sejur mediu de șapte nopți Airbnb a fost cu 32% mai ieftin decât un sejur de o noapte (314 USD / 314 EUR), potrivit analizei NerdWallet.

De ce sejururile mai lungi sunt mai ieftine? Un motiv este reducerile de mai multe zile. Gazdele oferă aceste stimulente deoarece ar prefera să aibă mai puține rezervări pentru a gestiona și a asigura ocuparea.

Un alt motiv este taxele de curățenie. Deși nu toate înregistrările le au, taxa medie de curățenie este de 75 USD (75 EUR), conform analizei NerdWallet. Deoarece este o taxă unică, costul este redus prin sejururi mai lungi. O taxă de curățenie de 75 EUR este mai mult pentru un sejur de o noapte față de un sejur de trei săptămâni, unde s-ar ridica la doar aproximativ 3,50 EUR pe zi.

Întrucât hotelurile de obicei nu au taxe de curățenie, călătorii care stau o noapte sau două ar putea fi mai bine cu un hotel dacă taxele de curățenie Airbnb sunt mari.

Airbnb-urile sunt mai rentabile pentru grupurile mari

Pentru călătorii solitar și cupluri, Airbnb -urile sunt de obicei mai scumpe (deși studiul NerdWallet a analizat doar proprietățile cu rezervare integrală, astfel încât oamenii care împart o cameră sau o casă ar putea economisi în continuare).

NerdWallet a comparat prețul pe cap de locuitor pentru Airbnbs cu o capacitate maximă de doi adulți cu o cameră de hotel din același oraș. De asemenea, a comparat costul unui Airbnb cu o capacitate maximă de șase persoane cu costul rezervării a trei camere de hotel (presupunând că doi adulți per cameră).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE