Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Aeroportul din Catania, închis după ce vulcanul Etna a erupt din nou. Zeci de zboruri au fost sistate

Decolările şi aterizările pe aeroportul din Catania au fost oprite luni din cauza erupției vulcanului Etna. Anunțul a fost făcut de autoritățile din Sicilia, înainte uneia dintre cele mai importante sărbători din Italia, relatează Euronews.com.

Norul de cenușă rezultat în urma erupției vulcanului Etna a dus la sistarea și devierea mai multor zboruri pe aeroportul din Catania.

Călătoriile spre și dinspre Sicilia sunt afectate după ce vulcanul Etna a erupt duminică seara.

Majoritatea zborurilor de pe aeroportul din Catania au fost anulate, iar autoritățile aeroportuare au anunțat că zborurile ar urma să fie reluate luni seara, începând cu ora locală 20:00 (ora 21, ora României).

Aeroportul din Catania este al doilea ca mărime din Sicilia și operează zboruri interne și internaționale.

"Din cauza activității vulcanului Etna și a căderilor de cenușă vulcanică, zborurile sunt suspendate până la ora 20:00", a anunțat conducerea aeroportului din Catania pe platforma de socializare X (fosta Twitter).

Pasagerii au fost sfătuiți să ia legătura cu companiile aeriene pentru a afla când vor exista zboruri disponibile.

Potrivit Agerpres, primarul din Catania, Enrico Trantino, a interzis folosirea motocicletelor şi bicicletelor prin oraş pentru următoarele 48 de ore pentru că multe străzi au fost acoperite cu cenuşă. De asemenea, șoferii nu mai au voie să conducă cu viteze mai mari de 30 km/h.

Ultima erupţie majoră a Etnei a avut loc în 1992.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE