Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Aderarea României la Schengen, angajament asumat la Congresul PPE. Siegfried Mureşan: ”Crește presiunea pe cancelarul Austriei”

România și Bulgaria trebuie să devină cât mai curând ”state membre cu drepturi depline ale spațiului Schengen”, deoarece obiectivul aderării va deveni un ”angajament asumat al întregului Partid Popular European (PPE), a declarat europarlamentarul liberal Siegfried Mureşan. În direct la Euronews România, vicepreședintele PPE susține că în acest mod crește presiunea asupra cancelarului Austriei pentru a renunța la veto.

Siegfried Mureşan a explicat că în cadrul Congresului PPE de la București va fi votat programul Partidului Popular European pentru alegerile europarlamentare ce va deveni ”programul de guvernare al întregii Uniuni Europene pentru următorii cinci ani”.

”În programul de guvernare pe care-l adoptăm astăzi avem prevăzută următoarea solicitare, ca România și Bulgaria să devină cât mai curând state membre cu drepturi depline ale spațiului Schengen.

Va deveni un angajament votat, asumat al întregului Partid Popular European. Va deveni parte a programului de lucru, de guvernare al Comisiei Europene, cu obligația de implementat cât mai curând posibil”, a declarat europarlamentarul PNL, Siegfried Mureşan, la Euronews România.

Aderarea României la Schengen, obiectiv inclus în programul PPE

”Noi am reușit să introducem această prevedere în programul electoral al PPE, exact în forma în care președintele României a solicitat-o în discursul susținut la Strasbourg, exact formularea folosită de președintele României a fost acceptată, la solicitarea europarlamentarilor PNL de către întreaga noastră familie politică.

De ce important acest vot? Este o asumare clară a PPE, fiindcă crește presiunea pe cancelarul Austriei.

Devine un obiectiv asumat pentru campania electorală la nivelul întregii Uniuni Europene și fiindcă va deveni un obiectiv asumat al viitoarei președinte a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Ea va avea obligația, de vreme ce va fi stipulat în programul de guvernare al UE, să finalizeze aderarea noastră cât mai curând”, a mai precizat vicepreședintele PPE.

Siegfried Mureşan, despre șansele lui Klaus Iohannis de a obține o funcție în UE: Se bucură de încredere la nivel european

”Președintele României se bucură de încredere la nivel european pentru faptul că a ținut România pe direcția europeană, în ultimii 10 ani, în timp ce am văzut în Ungaria (cu Viktor Orban), au existat derapaje cu fostul Guvern al Poloniei.

Ca atare, e evident că ar avea susținere și ar avea șanse pentru o poziție importantă la nivelul Uniunii Europene. Detaliile se discută după alegerile europarlamentare”, a concluzionat Siegfried Mureşan.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE