Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Acuzații de malpraxis, după ce un tânăr a murit de septicemie, la Spitalul din Mangalia

Acuzații grave la Spitalul din Mangalia după ce un tânăr de 25 de ani a murit de septicemie. Nu ar fi fost diagnosticat la timp, susține familia, iar când în sfârșit s-a constatat că suferă de apendicită, chirurgul ar fi amânat operația.

Transferat în stare critică la spitalul din Constanța, tânărul a murit. Conducerea spitalului din Mangalia susține că va demara o achetă internă în acest caz, în timp ce familia băiatului vrea să își caute dreptatea în instanță.

„Nu se întâmplă nimic până mâine”

Iulian a început să se simtă rău pe 17 decembrie. Acuza dureri abdominale așa că a ajuns în urgența Spitalului Municipal Mangalia. Aici, doctorii i-ar fi spus că are enterocolită. I-au dat tratament și l-au trimis acasă. La câteva ore, însă, tânărul a revenit în spital. După alte investigații, ar fi fost trimis din nou acasă, dar cu un alt diagnostic și un alt tratament.

Marius Grigore, tatăl lui Iulian: „Ba că e rinichiul, ba că e nisip, ba că e enterocolită, ba că e piatră, deci au mers pe bâjbâite.”

După alte 3 zile, Iulian a ajuns din nou la urgențe cu dureri.

Marius Grigore, tatăl lui Iulian: „A coborât doctorul Kadisha, l-a băgat în cabinet, l-a apăsat pe burtă. (n. red. Doctorul) zice că este acută,că îl internăm și îl operăm mâine. L-am întrebat: Cum să îl operați mâine dacă e acută? Mi-a zis nu,stai liniștit că băgăm antibiotic, nu se întâmplă nimic până mâine.”

Medicul a amânat operația din nou

A doua zi, medicul ar fi amânat din nou operația. Starea lui Iulian se înrăutățea tot mai mult, iar personalul l-ar fi umilit, spune familia.

Marius Grigore, tatăl lui Iulian: „Îi spunea: dă-te jos din pat, că de aia ești așa mare, dă-te jos că puți. Îl umilea.”

De la Mangalia a fost trimis la Constanța

La nouă zile de la prima internare, medicul care îl avea în grijă a hotărât că trebuie trimis la Constanța, dar ar fi chemat ambulanța abia la insistențele familiei. Aici i s-a pus diagnosticul de peritonită acută și a intrat urgent în sala de operații. Șase ore a durat intervenția chirurgicală, însă tânărul nu a mai putut fi salvat.

Crina Kibedi, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Constanța: „Evoluția postoperatorie a fost gravă, pe parcurs a dezvoltat disfuncție multiplă de organe. Din păcate însă, în pofida tuturor eforturilor depuse, a survenit decesul.”

Familia a angajat un avocat

Devastați de pierderea fiului, părinții vor să știe acum cine a greșit și au apelat la un avocat.

Marius Grigore, tatăl lui Iulian: „Rog autoritățile să se ocupe de caz. Nu e posibil să mori cu zile de la o simplă operație de apendicită, să se gândească ca era singurul copil și poate și dânșii au copii. Să judece drept.”

Conducerea Spitalului din Mangalia va demara o anchetă internă.

Liviu Mocanu, purtător de cuvânt al Spitalului Municipal Mangalia: „Etapele care se vor parcurge până la certificarea relei practici medicale sau nu sunt analiza expetizei medico-legale sau expertizei anatomo-patologice, care va concluziona dacă există o relație de cauzalitate între deces și eventuala lipsă de tratament sau de diagnostic care s-ar fi putut petrece în cadrul Spitalului Municipal Mangalia.”

Medicul care l-a tratat în Mangalia nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE