Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Accident de telecabină în sudul Turciei. Un mort și 10 răniți, după ce un pilon s-a prăbușit

Un om a murit și alți 10 au fost răniți după ce cabina unui teleferic s-a prăbușit într-o stațiune montană din sudul Turciei.

Telecabina a lovit un stâlp și s-a rupt în două. Oamenii au căzut de la mare înălțime într-o zonă stâncoasă. Potrivit oficialilor, peste 180 de persoane au rămas blocate, vineri, în cabinele telefericului.

Peste 100 de salvatori au fost trimiși la locul accidentului, împreună cu câteva elicoptere echipate cu camere de vedere pe timp de noapte.

Ministerul turc de Interne a anunțat că misiunea de căutare-salvare continuă și sâmbătă. Până la ora locală 9:00, 112 persoane au fost salvate, iar alte 15 sunt în continuare blocate în cabinele telecabinei.

Ministrul turc de Interne, Ali Yerlikaya, a declarat că decesul şi rănile s-au produs atunci când una dintre cabinele telefericului Sarisu-Tunektepe a căzut într-o zonă stâncoasă după prăbuşirea pilonului, potrivit agenției Reuters, citată de Agerpres.

Un grup de 10 deputaţi din opoziţiei s-a deplasat, de asemenea, la faţa locului pentru a "investiga în detaliu accidentul", a declarat Ozgur Ozel, preşedintele Partidului Republican al Poporului (CHP).

Autoritățile au deschis o anchetă pentru a afla cum s-a produs incidentul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE