Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: Șase oameni, înjunghiați mortal într-un mall din Sydney. Atacatorul a fost împușcat

Un atacator care a înjunghiat mai multe persoane într-un mall din Sydney a fost împușcat sâmbătă de poliție în suburbia Bondi din Sydney, pe plajă, a declarat poliția, în timp ce sute de oameni au fugit de la fața locului.

13/04/2024 , 13:40

Atac la un mall din Sydney. Bilanțul deceselor, în creștere

Șase persoane au fost ucise, după ce au fost înjunghiate într-un centru comercial din Sydney. Printre victime se numără și mama unui copil, relatează postul australian de televiziune Nine News.

De asemenea, autorul atacului a rănit nouă persoane, printre care și un copil.

Autoritățile australiene au anunțat că șapte dintre victime sunt în stare gravă și au fost transportate de urgență la mai multe spitale din oraș.

Premierul australian Anthony Albanese le-a cerut cetățenilor să nu lanseze speculații despre motivația agresorului.

”Ar trebui să le permitem anchetatorilor să își facă treaba. Vom continua să informăm publicul australian, pe măsură ce vom afla mai multe informații”, a afirmat Albanese, potrivit Euronews.com.


Știrea inițială

„Sunt informat că există cinci victime care sunt acum decedate ca urmare a acțiunilor acestui infractor", a declarat comisarul adjunct al poliției din New South Wales, Anthony Cooke, într-o conferință de presă.

Poliția nu are nicio indicație despre motivul bărbatului, a spus comisarul. Opt persoane, inclusiv un copil, au fost transportate la spital, a declarat un purtător de cuvânt al Ambulanței din New South Wales. Sute de persoane au fost evacuate din centrul comercial după incident, a informat site-ul de știri news.com.au.

Ce spun martorii

Doi martori au declarat pentru Reuters că au auzit împușcături.

„Chiar la 20 de minute după ce oamenii au fost alungați din mall, am văzut echipe SWAT de oameni pe străzile din jur”, a spus un martor. Celălalt a spus că au văzut o femeie întinsă la pământ și s-au adăpostit într-un magazin de bijuterii.

Un martor ocular l-a descris pe ofițerul de poliție care l-a împușcat pe atacator la postul de stat ABC.

„Dacă polițista nu l-ar fi împușcat, ar fi continuat, era în furie”, a spus bărbatul, care nu și-a dat numele. "Ea s-a dus și i-a făcut manevre de resuscitare. Avea un cuțit mare la el."

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE