Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Protest față de modul în care se judecă procesul lui Vlad Pascu. Organizatorii: „Justiţia pledează pentru apărarea vinovatului”

Un protest este programat în București, sâmbătă, de la ora 19:00, în Piaţa Victoriei, față de modul în care justiţia procedează în ceea ce priveşte procesul lui Vlad Pascu, scrie news.ro. El este autorul accidentului de la 2 Mai, soldat cu moartea a doi tineri.

Protest față de modul în care se judecă procesul lui Vlad Pascu, inculpat în dosarul accidentului de la 2 Mai

Organizatorii: „Justiţia nu este de partea noastră, ci pledează pentru apărarea vinovatului”

Organizatorii ar urma să îmbrace haine albe, potrivit paginii de Facebook - Tânărul de azi, schimbarea de mâine.

„Nu este de ajuns! Statul român ne-a mai demonstrat încă o dată cât de multe minusuri există și de ce noi trebuie să ne spunem cuvântul!”, au transmis organizatorii, pe pagina de Facebook a evenimentului.

Vlad Pascu nu va fi judecat pentru omor calificat, așa cum au cerut părinții tinerilor uciși în accidentul rutier provocat de acesta. Magistrații Judecătoriei Mangalia au respins cererea de schimbare a încadrării juridice, așa că Pascu va fi judecat în continuare pentru ucidere din culpă. Asta înseamnă o pedeapsă mai mică, între doi și șapte ani. Judecătoria Mangalia a respins cererea de schimbare a încadrării juridice în omor calificat la termenul din 4 aprilie.

Pe 4 aprilie, s-a declarat „prima victorie” pentru Vlad Pascu, ceea ce ne demonstrează ce primează în stat și cât de interpretabile sunt legile. Justiţia nu este de partea noastră, ci pledează pentru apărarea vinovatului. Justiţia nu a luat fiecare aspect important în considerare, ci a ales să pună întrebări ce nu îşi au locul într-o sală de judecată. În urma accidentului ce a soldat cu victime, judecătoarea se întreabă dacă una dintre victime este în sală. Noi, dar şi cei pentru a căror dreptate luptăm, nu merită asta, este mesajul organizatorilor, transmis pe Facebook.

Vlad Pascu, primele declarații după accident

Vlad Pascu a făcut primele declarații publice de la momentul tragediei. Pare să aibă remușcări.

„Aș da orice ca să pot să dau timpul înapoi, să pot să fac lucrurile cu totul diferit... (...)”

În schimb, părinții celor două victime susțin că totul ar fi doar o strategie de imagine, menită să convingă instanța de judecată să îi aplice lui Pascu o pedeapsă mai blândă.

Cătălin Dragomir, tatăl tinerei ucise: „De la trei la șapte ani, va face la mișto cinci ani, iar peste trei sezoane ne întâlnim cu el aici făcând ce știe mai bine. E o bătaie de joc, începând de la procuroare, care le-a dat apă la moară avocaților criminalului. Eu am ieșit din sală, le-am spus doar atât: să le fie rușine dacă ei consideră că așa ceva”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE