Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Miruna Pascu scapă de arestul preventiv. Fiul ei, care a ucis doi studenți la 2 Mai, rămâne în detenție

Miruna Pascu a scăpat de măsura arestului preventiv, conform unei decizii definitive a Tribunalului București. Mama șoferului aflat sub influența drogurilor, care a ucis cu mașina doi tineri în stațiunea 2 Mai, ceruse preschimbarea acestei măsuri, iar judecătorii au admis ca aceasta să fie plasată sub arest la domiciliu. Ea va părăsi arestul în această seară.

Mama lui Vlad Pascu scapă de arestul preventiv

"Soluția în dosarul 29573/3/2023/a1.3- Admite contestația formulata de inculpata Pascu Miruna împotriva încheierii din data de 30.10.2023 pronunțată de judecătorul de camera preliminara de la Tribunalul București- Sectia I Penala. Desființează încheierea atacata și rejudecand: Admite cererea de înlocuirii a măsurii preventive cu măsură arestului la domiciliu formulate de inculpata Pascu Miruna. În baza art.205 alin.10 cpp rap la art 242 alin.2 și art.221 și urm cpp înlocuiește măsură arestării preventive a inculpatei Pascu Miruna cu măsură preventiva a arestului la domiciliu pe o durata de 30 de zile, de la data de 09.11.2023-la 08.12.2023, inclusiv. Dispune punerea în libertate a inculpatei Pascu Miruna de sub puterea mandatului de arestare preventiva nr.249/15.09.2023, dacă nu este arestata sau deținută în alta cauza. În baza art.221 alin.1 pe durata arestului la domiciliu inculpata are obligația de a nu părăsi imobilul în care locuiește fără permisiunea organului judiciar.Definitiva. Pronunțată în camera de consiliu astăzi, 09.11.2023.", se arată în decizia Tribunalului.

Miruna Pascu contestase această decizie de două ori în luna octombrie. Mama lui Vlad Pascu este acuzată de șantaj, după ce ar fi încercat să o determine pe una dintre prietenele fiului său să ascundă unele informații în fața anchetatorilor și a procurorilor. Miruna Pascu i-a comunicat acelei tinere că, în caz contrar, va publica imagini compromițătoare.

Miruna Pascu și-a recunoscut faptele în fața instanței.

Vlad Pascu rămâne în arest

Pe de altă parte, Vlad Pascu rămâne în arest, conform Judecătoriei Mangalia, decizie care însă nu este definitivă. Magistrații au respins ca neîntemeiate cererile avocaților tânărului.

În noaptea de 19 august, Vlad Pascu, aflat la volanul unei mașini de colecție, a lovit un grup de tineri care se deplasau pe marginea drumului dintre stațiunile 2 Mai și Vama Veche. Doi dintre ei au murit.

În acea noapte, înainte de accident, Vlad Pascu fusese oprit de două ori de polițiști, dar a fost lăsat să plece, deși în mașina sa fuseseră descoperite droguri. După accidentul mortal, lui Vlad Pascu i s-au prelevat probe care au arătat că el consumase mai multe droguri.

Vlad Pascu este acuzat și de trafic de droguri și de punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul substanțelor interzise.

Tatăl său, fostul soț al Mirunei Pascu, este și el judecat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, după ce, în urma perchezițiilor de la casa lui, au fost descoperit armament și muniție.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE