Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Val de arestări după atacul cu bombă de la Ankara. 67 de persoane au fost reținute

Poliţia turcă a reţinut marţi 67 persoane suspectate de legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) după atacul cu bombă de duminică din apropierea Parlamentului. Anunțul a fost făcut de autorităţile turce, transmit AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

O explozie puternică s-a produs duminică dimineaţa în apropiere de Parlamentul turc.

"Doi terorişti au apărut la bordul unui vehicul în jurul orei 09:30 locală (06:30 GMT) la intrarea în incinta Direcţiei Generale de Securitate a Ministerului de Interne şi au comis un atentat cu bombă.

Unul dintre teroriști s-a aruncat în aer, iar celălalt a fost neutralizat. Doi dintre ofițerii noștri de poliție au fost ușor răniți", anunța duminică Ali Yerlikaya, ministerul turc de Interne.

La câteva ore după ce PKK a revendicat atacul, Turcia a întreprins lovituri aeriene împotriva unor ţinte PKK în nordul Irakului şi a reţinut suspecţi în cursul nopţii la Istanbul.

Cele mai recente raiduri ale poliţiei s-au concentrat în provincia Sanliurfa din sud-estul ţării.

Ministrul de Interne Ali Yerlikaya a anunţat marţi, pe reţeaua X (ex-Twitter), că au fost întreprinse 466 de operaţiuni împotriva "unităţilor informative" ale PKK pe teritoriul ţării şi că au fost reţinuţi 67 de suspecţi în 16 din cele 81 de provincii.

Luni, 20 de persoane au fost arestate la Istanbul şi în provincia Kirklareli, printre care membri locali ai partidului prokurd HDP, acuzat de autorităţi de legături cu PKK, .

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE