Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

GALERIE FOTO. Atac cu bombă în apropierea Parlamentului din Turcia. Atentatul terorist, revendicat de PKK

Atac cu bombă în capitala Turciei, Ankara. O explozie puternică s-a produs duminică dimineaţa în apropiere de Parlamentul turc care urmează să-şi reia activitatea în cursul zilei după vacanţa de vară, potrivit Agerpres.

VEZI GALERIA
8 imagini

Sursa: Profimedia

01/10/2023 , 19:26

PKK a anunțat că atentatul a fost un ”act de sacrificiu”

Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), scos în afara legii de Turcia și de aliații săi occidentali, a revendicat atacul cu bombă de la Ankara.

"Un act de sacrificiu a fost desfășurat împotriva Ministerului turc de Interne de către o echipă din Brigada noastră Nemuritoare", a declarat PKK pentru Agenția de presă Firat (ANF), apropiată mișcării kurde, conform Al Jazeera.

La rândul său, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a condamnat ferm atacul de la Ankara.

”NATO este solidară cu Turcia în lupta împotriva terorismului", a scris Stoltenberg într-o postare pe X (fosta Twitter).

De asemenea, șeful NATO a transmis polițiștilor răniți o recuperare rapidă.

Ministerul de Interne turc a anunţat că explozia este un "atentat terorist". Este vorba de doi atacatori.

"Doi terorişti au apărut la bordul unui vehicul în jurul orei 09:30 locală (06:30 GMT) la intrarea în incinta Direcţiei Generale de Securitate a Ministerului de Interne şi au comis un atentat cu bombă", a declarat Ali Yerlikaya, precizând că în urma atacului doi poliţişti au fost răniţi uşor.

"Unul dintre teroriști s-a aruncat în aer, iar celălalt a fost neutralizat. Doi dintre ofițerii noștri de poliție au fost ușor răniți" de flăcările provocate de explozie, a precizat ministerul pe X, platforma de socializare cunoscută anterior sub numele de Twitter.

Erdogan urma să vorbească în Parlament

Potrivit presei din Turcia, Recep Tayyip Erdogan urma să vorbească în Parlament în această sesiune de lucru, scrie euronews.com.

Presa din Turcea relatează că schimburi de focuri s-au auzit în zona din apropierea clădirii Parlamentului, unde se află de asemenea mai multe ministere. În zonă au fost trimise numeroase maşini de poliţie şi ambulanţe.

Ankara a fost scena a numeroase atentate în perioada 2015-2016, revendicate de separatiştii kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) sau de gruparea Stat Islamic.

Ultimul atentat comis pe teritoriul Turciei pe 13 noiembrie 2022, pe o arteră comercială din Istanbul, soldat cu şase morţi şi 81 de răniţi, nu a fost revendicat, şi a fost atribuit PKK de către autorităţi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE