Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Medvedev vrea ca Rusia să cucerească mai multe teritorii în Ucraina: Operaţiunea militară va continua până la distrugerea completă

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a promis sâmbătă că Rusia va ocupa mai multe teritorii în Ucraina. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, la un an de la momentul la care Moscova a anexat patru regiuni ucrainene, un demers prezentat de Vladimir Putin ca îndeplinirea proiectului imperial al ”Noii Rusii”, relatează Agenția France Presse, citată de Agerpres.

”Operaţiunea militară specială (în Ucraina) va continua până la distrugerea completă a regimului nazist de la Kiev şi eliberarea teritoriilor iniţial ruseşti din mâinile inamicului.

Victoria va fi a noastră. Şi mai multe regiuni noi vor integra Rusia”, a scris Dmitri Medvedev pe Telegram, conform sursei citate.

La rândul său, preşedintele Vladimir Putin a promis "o regenerare şi o dezvoltare socio-economică" a regiunilor anexate în Ucraina.

"Prin apărarea concetăţenilor noştri în Donbas şi Noua Rusie (proiect imperial de integrare de către Moscova a sudului şi estului Ucrainei, n.red.), noi apărăm însăşi Rusia şi luptăm pentru patria noastră, suveranitatea noastră, pentru valorile noastre spirituale şi unitatea noastră", a precizat Vladimir Putin.

La sfârșitul lunii septembrie 2022, Vladimir Putin a aprobat anexarea regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Zaporojie Herson, în urma organizării unor ”referendumuri” pe care Occidentul și Kievul le consideră drept fictive.

Anexarea celor patru regiuni de către Rusia a fost condamnată în termeni duri de Ucraina și de susținătorii occidentali ai Kievului.

Ziua de 30 septembrie a fost declarată de Putin drept ”ziua reunificării”. Rusia controlează doar parțial cele patru regiuni și se confruntă cu o contraofensivă din partea Ucrainei, care încearcă să le recupereze.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE