Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zeci de drone lansate de Rusia au fost doborâte în sudul Ucrainei. Zonele în care s-au intensificat bombardamentele

Nu mai puțin de 30 de drone Shahed, de fabricație iraniană, au fost doborâte de forțele aeriene ucrainene, după ce Rusia a atacat vineri noaptea sudul și centrul Ucrainei cu 40 de astfel de aparate de zbor fără pilot.

Comandamentul ucrainean de sud a anunțat că 20 de drone au fost doborâte în raionul Viniţia din centrul Ucrainei şi alte 10 în raioanele Odessa şi Mikolaiv din sudul țării, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.

Natalia Humeniuk, purtătoarea de cuvânt a Comandamentului, a precizat la postul public ucrainean de televiziune că militarii ruși au continuat să atace obiective de infrastructură portuară, inclusiv pe Dunăre. De asemenea, au încercat să bombardeze infrastructuri critice din alte regiuni "pentru a afecta economia" Ucrainei.

Serhi Borzov, guvernatorul raionului Viniţia, a menționat că în regiunea respectivă a fost lovită o instalaţie de infrastructură, unde atacul a declanşat un incendiu puternic. Conform autorităţilor ucrainene locale, în regiunea Herson, în apropiere de linia frontului, trei persoane au fost rănite în urma unui bombardament de artilerie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE