Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prima arestare după 27 de ani, în cazul uciderii lui Tupac Shakur. Care a fost elementul-cheie

Poliția din Las Vegas a făcut abia acum prima arestare în cazul uciderii lui Tupac Shakur, deși celebrul rapper a fost împușcat în 1996. Un bărbat pe nume Duane Keith Davis, cunoscut drept "Keffe D", în vârstă de 60 de ani, a fost reținut vineri, pentru că ar fi participat la crimă. Duane Keith Davis a fost acuzat de o instanță din Nevada pentru "crimă cu o armă letală și cu intenția de a promova, sau a ajuta o bandă criminală", după cum precizează New York Times.

Prima arestare în cazul uciderii lui Tupac

Davis a avut rolul de "comandantul de la fața locului" care "a ordonat uciderea" lui Shakur, susține procurorul Marc DiaGiacomo, citat de CBS News. Conform acestui procuror, Duane Keith Davis a spus, în niște interviuri, dar a scris și într-un jurnal al său, din 2019, că se afla pe scaunul pasagerului, în acel Cadillac alb care a oprit lângă vehiculul care îl ținea pe Shakur, într-o noapte din 1996, după meciul de box dintre Mike Tyson și Bruce Seldon.

Acesta a descris în acel jurnal "o dispută între bande" care a escaladat după ce Tupac și asociații săi l-au bătut pe nepotul lui Davis, Orlando Anderson, în urma meciului de box de la Hotel MGM Grand.

"Ei au tăbărât asupra nepotului meu și asta ne-a clarificat că trebuia să facem ceva. Tupac a ales să joace cartea greșită", a spus Davis în memoriile sale numite "Compton Street Legend".

"Ceea ce lipsea erau dovezi clare pentru a stabili acest lanț de evenimente care au avut loc în acea noapte", a spus procurorul, menționând că Davis a început apoi să-și descrie public rolul, începând cu o apariție la televizor, în 2018. "El a recunoscut, în acea carte, că a achiziționat arma de foc cu intenția de a-i urmări pe Shakur și Knight, a recunoscut că stătea pe scaunul din dreapta față al Cadillac-ului alb", a mai precizat procurorul Marc DiaGiacomo, conform New York Times.

Davis ar fi ordonat uciderea lui Tupac

Davis a evitat să numească direct persoana care a deschis focul, la acel moment. Dar într-o confesiune înregistrată și publicată de un fost detectiv al Departamentului de Poliție din Los Angeles, care a investigat uciderea lui Shakur, Davis a spus poliției că cel care a apăsat pe trăgaci a fost Anderson, nepotul său, cunoscut sub numele de Baby Lane.

Interogat în trecut de ofițerii care au investigat moartea lui Tupac, Anderson a spus că este "singura persoană care a rămas în viață din acel Cadillac".

Imediat după moartea lui Shakur, peste 20 de persoane au fost reținute în legătură cu uciderea lui Tupac, despre care poliția a spus că sunt suspectate că aveau legături cu uciderea rapperului american.

Într-un interviu mai vechi, Davis a fost intrebat daca este îngrijorat că dezvăluirile sale i-ar putea aduce probleme pe viitor, iar acesta a spus că nu se teme de închisoare, având în vedere că a mai fost încarcerat aproximativ 15 ani. În același interviu, el a spus că a condus un "imperiu național al drogurilor, de mai multe milioane de dolari".

Tupac Skahur, ucis cu patru gloanțe

Tupac Shakur a fost împușcat pe 7 septembrie 1996. El aștepta la semafor, în apropierea străzii Las Vegas Strip, într-un BMW negru, condus de Marion "Suge" Knight, șeful casei de discuri Death Row Records. Mașina în care se aflau făcea parte dintr-un convoi de zece autoturisme care se îndreptau spre un club de noapte, după ce fuseseră la meciul în care Mike Tyson l-a învins prin KO pe Bruce Seldon, la arena MGM Grand.

Potrivit polițiștilor, un Cadillac alb, în care se aflau patru persoane, a oprit lângă ei, iar cei din interior au deschis focul. Tupac a fost nimerit de patru gloanțe, dintre care două au ajuns în piept, și a fost dus la spital, însă a murit după șase zile. Knight a fost atins și el de un glonț.

Tupas Shakur, născut pe 16 iunie 1971, este considerat unul dintre cei mai influenți și versatili rapperi din istorie. A fost nominalizat de șase ori la Premiile Grammy, iar cinci dintre albumele sale au fost numărul unu în topurile vremii. Cariera sa profesională a durat cinci ani, până în momentul în care a fost asasinat, însă albumele sale au fost vândute în peste 75 de milioane de exemplare.

În 2017, Tupac a fost introdus în Rock&Roll Hall of Fame, iar în iunie 2023, fostul rapper a primit o stea pe celebra Hollywood Walk of Fame. Există chiar și unele expoziții muzeale dedicate lui. Ultima s-a deschis în 2021 și se numește "Tupac Shakur. Wake Me When I'm Free". Tupac a jucat și în câteva filme.

În aprilie 2023, a fost lansat un documentar în cinci episoade, care o are în centru pe mama lui Tupac, Afeni, fost lider feminin al partidului Black Panther.

Tupak Shakur a studiat Școala de Arte din Baltimore, unde a început să facă versuri de rap. El a stat câteva luni într-o închisoare din New York, pentru abuz sexual. Perioada petrecută în închisoare a fost una de reflecție pentru el.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE