Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noi percheziții în cazul Tupac Shakur, la 27 de ani de la uciderea rapperului

Poliția din Las Vegas a confirmat că face noi cercetări în cazul uciderii lui Tupac Shakur, chiar dacă evenimentul a avut loc în urmă cu 27 de ani. În această săptămână, în baza unui mandat, au loc noi percheziții și cercetări la casa rapperului, din apropiere de localitatea californiană Henderson, însă autoritățile nu au dorit să precizeze dacă au reținut suspecți sau ce fel de detalii vor să descopere.

În statul Nevada nu există termene-limită pentru soluționarea cazurilor de omor. Cazul a stagnat pentru o lungă perioadă de timp, pentru că, după spusele poliției, mulți martori au refuzat să coopereze.

Percheziții la casa lui Tupac Shakur, din Henderson

Tupac Shakur a fost împușcat pe 7 septembrie 1996. El aștepta la semafor, în apropierea străzii Las Vegas Strip, într-un BMW negru, condus de Marion "Suge" Knight, șeful casei de discuri Death Row Records. Mașina în care se aflau făcea parte dintr-un convoi de zece autoturisme care se îndreptau spre un club de noapte, după ce fuseseră la meciul în care Mike Tyson l-a învins prin KO pe Bruce Seldon, la arena MGM Grand.

Potrivit polițiștilor, un Cadillac alb, în care se aflau patru persoane, a oprit lângă ei, iar cei din interior au deschis focul. Tupac a fost nimerit de patru gloanțe, dintre care două au ajuns în piept, și a fost dus la spital, însă a murit după șase zile. Knight a fost atins și el de un glonț.

Tupac Shakur și rivalitatea sa cu Notorious B.I.G.

Uciderea lui Tupac a survenit în contextul în care el se afla în conflict cu alt rapper, Notorious B.I.G., care a fost ucis șase luni mai târziu. La mijlocul anilor 90, cei doi portretizau rivalitatea vremurilor, dintre West Side și East Side, iar multe dintre versuri exprimau chiar acest aspect.

Conform AP, conflictul ar fi izbucnit cu ceva timp înainte, când Tupac mai fusese împușcat o dată în 1994, în timp ce era protagonist într-un jaf dintr-un apartament al unui hotel din Manhattan. Ulterior, Tupac i-a acuzat public pe Notorious B.I.G. și pe Sean "Diddy" Combs că ar avea legătură cu acel caz.

Tupas Shakur, născut pe 16 iunie 1971, este considerat unul dintre cei mai influenți și versatili rapperi din istorie. A fost nominalizat de șase ori la Premiile Grammy, iar cinci dintre albumele sale au fost numărul unu în topurile vremii. Cariera sa profesională a durat cinci ani, până în momentul în care a fost asasinat, însă albumele sale au fost vândute în peste 75 de milioane de exemplare.

În 2017, Tupac a fost introdus în Rock&Roll Hall of Fame, iar în iunie 2023, fostul rapper a primit o stea pe celebra Hollywood Walk of Fame. Există chiar și unele expoziții muzeale dedicate lui. Ultima s-a deschis în 2021 și se numește "Tupac Shakur. Wake Me When I'm Free". Tupac a jucat și în câteva filme.

În aprilie 2023, a fost lansat un documentar în cinci episoade, care o are în centru pe mama lui Tupac, Afeni, fost lider feminin al partidului Black Panther.

Tupak Shakur a studiat Școala de Arte din Baltimore, unde a început să facă versuri de rap. El a stat câteva luni într-o închisoare din New York, pentru abuz sexual. Perioada petrecută în închisoare a fost una de reflecție pentru el.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE