Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Inelul lui Tupac Shakur, vândut cu o sumă record. Designul bijuteriei a fost creat special de rapper

Un inel din aur, cu rubine și diamante, purtat de rapperul Tupac Shakur în ultima sa apariție publică, a fost vândut la o licitație cu un milion de dolari. Este cea mai mare sumă obținută vreodată la o licitație pentru un obiect aparținând unui artist de hip hop, după cum a precizat celebra casă de licitații Sotheby's, cea care a organizat evenimentul de la New York.

Locul licitației nu a fost unul întâmplător dacă avem în vedere că Tupac Shakur s-a născut chiar la New York.

  • Estimarea inițială a inelului era între 200.000 și 300.000 de dolari.

Celebrul rapper a realizat designul în câteva luni, alături de soacra sa, Yaasmin Fula, potrivit celor de la Sotheby's.

Inelul lui Tupac Shakur, vândut cu un milion de dolari

Tupac a purtat acel inel la ultima sa apariție publică, pe 4 septembrie 1996, la MTV Video Music Awards. Peste trei zile, rapperul a fost împușcat și a murit pe 13 septembrie, la spital. El avea doar 25 de ani.

Rapperul a decis să-și facă un inel personalizat la scurt timp după ce a ispășit 8 luni de închisoare și după ce semnase cu casa de discuri Death Row Records. Designul inelului a fost creat având ca temă coroanele regilor medievali europeni, iar americanul a dorit ca bijuteria să reprezinte "un act de auto-încoronare și sărbătorirea unei perioade tumultoase din vița lui, în care a reușit să supraviețuiască", după cum a precizat soacra lui Tupac, Yaasmyn Fula, care a spus că inelul a fost făcut la un atelier din New York.

  • Bijuteria este gravată cu inscripția "Pac & Dada 1996", cu referire la iubita sa, Kidada Jones.

Tupac Shakur, unul dintre cei mai mari rapperi din istorie

Shakur a fost influențat de manifestul politic al filosofului italian Niccolo Machiavelli, din secolul al XVI-lea, "Prințul", pe care l-a citit în timp ce se afla în închisoare, sub acuzația de abuz sexual.

Licitația a fost făcută la aniversarea a 50 de ani de la apariția acestui gen muzical, iar în cadrul evenimentului au fost prezentate peste 100 de articole, inclusiv echipamente de studio, până la versuri scrise de mână, scrisori private și opere de artă originale din toată istoria hip-hop-ului.

  • Tupac este considerat unul dintre cei mai mari rapperi din istorie, cu peste 75 de milioane de albume vândute.

Uciderea lui Tupac a survenit în contextul în care el se afla în conflict cu alt rapper, Notorious B.I.G., care a fost ucis șase luni mai târziu. La mijlocul anilor 90, cei doi portretizau rivalitatea vremurilor, dintre West Side și East Side, iar multe dintre versuri exprimau chiar acest aspect.

Ucigașul lui Tupac nu a fost prins nici până acum. Tupac Shakur a fost împușcat pe 7 septembrie 1996. El aștepta la semafor, în apropierea străzii Las Vegas Strip, într-un BMW negru, condus de Marion "Suge" Knight, șeful casei de discuri Death Row Records. Mașina în care se aflau făcea parte dintr-un convoi de zece autoturisme care se îndreptau spre un club de noapte, după ce fuseseră la meciul în care Mike Tyson l-a învins prin KO pe Bruce Seldon, la arena MGM Grand.

Potrivit polițiștilor, un Cadillac alb, în care se aflau patru persoane, a oprit lângă ei, iar cei din interior au deschis focul. Tupac a fost nimerit de patru gloanțe, dintre care două au ajuns în piept, și a fost dus la spital, însă a murit după șase zile. Knight a fost atins și el de un glonț.

La 27 de ani după uciderea lui Tupac, poliția din Las Vegas a făcut noi percheziții.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE