Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Putin ar putea anunța peste câteva săptămâni dacă va candida pentru un nou mandat de președinte

Președintele rus Vladimir Putin ar putea anunța în luna viitoare că va candida la alegerile prezidențiale din 2024, scrie cotidianul Kommersant. Astfel, liderul de la Kremlin ar rămâne la putere cel puțin până în anul 2030.

Putin ar putea anunța în cadrul unei conferințe prevăzute să aibă loc în noiembrie că urmează să participe la alegerile prezidențiale din martie 2024, au precizat surse apropiate de Administrația prezidențială rusă, citate de Kommersant.

Cotidianul rus a menționat că există și alte scenarii în legătură cu cea ar urma să facă Vladimir Putin la respectiva conferință. Decizia finală privind o nouă candidatură îi revine doar liderului de la Kremlin. Deocamdată, președinția rusă nu a comentat aceste informații, notează Agerpres.

Vadimir Putin a preluat preşedinţia Rusiei de la Boris Elţin în ultima zi din 1999. El ocupă deja această funcţie de mai mult timp decât orice alt lider rus de la Iosif Stalin încoace, depăşindu-l chiar şi pe Leonid Brejnev, care a condus URSS timp de 18 ani. Pe 7 octombrie, Vladimir Putin împlineşte 71 de ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE