Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prezența unui urs, semnalată în Ciolpani, Ilfov. Animalul sălbatic e căutat în continuare de jandarmi

Autoritățile au transmis, sâmbătă, un mesaj RO-Alert pentru a avertiza despre prezența unui urs în zona localității Ciolpani din județul Ilfov. La fața locului au fost trimise mai multe echipaje de intervenție.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov a emis sâmbătă un mesaj Ro-Alert după ce prezența unui urs a fost semnalată în zona Ciolpani.

Ursul a fost văzut în zona Pădurii Scroviştea

"Este vorba despre un pui de urs, pentru că inclusiv persoana care a sunat la 112 dimineaţă, la ora 08,15, a spus că era mai mare decât un câine. A fost observat dimineaţă la ora 08,15 pe DN1 în zona localităţii Ciolpani, traversând, cum mergem dinspre Ploieşti, din partea dreaptă în partea stângă, deci din Pădurea Comoara, în Pădurea Scroviştea, în zona pădurii, nu în localitate.

Am trimis două echipaje de jandarmi în zonă, de câte doi jandarmi să procedeze la toate măsurile legale care se iau. Au relaţionat cu Ocolul Silvic, cu administraţia locală, cu colegii noştri de la IPJ Ilfov, cu ISU Bucureşti-Ilfov.

Se ştie de situaţie, pădurarul din zonă ştie de situaţia ursuleţului, este luat într-o evidenţă. Nu a comis niciun atac până acum, e cuminte, e un pui de urs rătăcit în zona noastră", a declarat şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ilfov, colonelul Dumitru Dumitriu, conform Agerpres.

La faţa locului au fost mobilizate mai multe echipaje de intervenţie.

”Este vorba despre un pui de urs, luat în evidenta de pădurar, iar ca măsură suplimentară un echipaj Jandarmeriei Ilfov a rămas în zonă pentru a supraveghea. Au fost informate şi autorităţile locale”, a anunțat Jandarmeria Română.

Reprezentanții Jandarmeriei au mai precizat că puiul de urs nu a atacat gospodării sau persoane.

Un urs a fost văzut în apropiere de București, între Scroviștea și Snagov, în iunie 2022. Animalul sălbatic a apărut pe 16 iunie lângă unitatea militară de la Scroviștea, fiind observat de un paznic de vânătoare. Locul în care a fost văzut ursul în intersecția care duce spre Palatul Snagov și spre cluburi sportive și de agrement, zone extrem de populate mai ales în perioada weekendurilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE