Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO | Imagini cu ursul văzut în apropiere de București

Un urs a fost văzut în apropiere de București, între Scroviștea și Snagov. Nu este clar cum a ajuns până aici și nici ce se întâmpla cu el acum. Autoritățile locale nu-l mai caută la această oră, pentru că nu ar fi niciun pericol pentru populație. Ultima oară, animalul a fost văzut la cinci kilometri de Ciolpani.

„Am fost sunat de la unitatea militară de la Scroviștea că în perimetru unității, pe camerele de supraveghere, s-a observat un urs care avea în jur de 3-4 ani. Zona respectivă este o zonă perimetrată și închisă printr-un gard,” a declarat Bogdan Călin, primarul comunei Ciolpani.

Ursul a apărut pe 16 iunie lângă unitatea militara de la Scroviștea, iar ultima oară ursul a fost văzut în dimineața zilei de 17 iunie. Animalul a fost observat de un paznic de vânătoare. Locul în care a fost văzut ursul în intersecția care duce spre Palatul Snagov și spre cluburi sportive și de agrement, zone extrem de populate mai ales în perioada weekendurilor.

Autoritățile locale au încercat să caute animalul

„Ursul, din câte se pare, provine dintr-o rezervație din Dâmbovița, și a venit pe cursul râului Ialomița. S-a intervenit în teren, inclusiv cu poliția locală, însă vă dați seama că la un areal atât de mare, foarte puțin probabil să nu fi migrat, posibil ca mâine să fie văzut la 7 localități mai departe,” a adăugat Bogdan Călin, primarul comunei Ciolpani.

Zona din Pădurea Snagov, unde a fost văzut ursul, este folosită frecvent de oameni pentru plimbări sau sport.

Recent, un urs a fost văzut într-o pădure aflată la marginea municipiului Iași. Și în acest caz, animalul a ajuns într-un areal nespecific.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE