Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

A murit Carl Weathers, actorul care l-a jucat pe Apollo Creed, din filmele seriei Rocky

Carl Weathers, cunoscut pentru rolurile din Rocky sau Predator, s-a stins din viață. Actorul avea 76 de ani și a murit în somn, joi, după cum a precizat familia sa.

"Suntem profund întristați să anunțăm dispariția lui Carl Weathers. Carl a fost o ființă excepțională care a trăit o viață excepțională. Prin aportul său în lumea filmului, televiziunii, artei și sportului, el și-a lăsat o amprentă ce nu poate fi ștearsă, care este recunoscută în întreaga lume și de-a lungul mai multor generații. A fost un frate, tată, bunic, partener și prieten iubit", se precizează în comunicatul familiei sale.

A murit Carl Weathers, actorul care l-a jucat pe Apollo Creed, din filmele seriei Rocky

Carl Weathers a devenit cunoscut pentru rolul pugilistului Apollo Creed, din primele patru serii ale filmului Rocky, în care a jucat alături de Sylvester Stallone, între anii 1976 și 1990. El a jucat și în filmul Predator, alături de Arnold Schwarzenegger, în 1987, dar a avut și o apariție în Happy Gilmore.

Cea mai recentă apariție a sa a fost în seria The Mandalorian, în rolul lui Greef Karga. Pentru această apariție, el a fost nominalizat la premiul Primetime Emmy pentru cel mai bun actor invitat într-un serial dramă, conform publicației Variety.

În total, el a jucat în 24 de filme, dintre care în unele a fost doar voce narativă și a apărut în peste 30 de producții TV. Weathers a fost chiar și personal în trei jocuri pe calculator.

Weathers a practicat, în tinerețe, fotbal american, fotbal, box, wrestling și gimnastică, iar în anii 70 și-a început cariera actoricească.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE