Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

A murit Michael Gambon, actorul care l-a jucat pe Albus Dumbledore în ”Harry Potter”

Actorul Michael Gambon, celebru pentru rolul vrăjitorului Albus Dumbledore din seria de filme ”Harry Potter”, a murit la vârsta de 82 de ani.

Anunțul a fost făcut de soția actorului, Lady Gamon, și fiul acestuia, Fergus, prin intermediul publicistului Clar Dobbs.

”Soț și tată iubit, Michael a murit liniștit în spital, cu soția sa Anne și fiul său Fergus la căpătâiul său, în urma unei pneumonii. Michael avea 82 de ani.

Vă rugăm să ne respectați intimitatea în aceste momente dureroase și vă mulțumim pentru mesajele de susținere și dragoste.”, a transmis familia actorului, potrivit The Guardian.

Cine a fost Michael Gambon

Actorul s-a făcut cunoscut în special pentru că l-a interpretat pe Albus Dumbledore în franciza cinematografică ”Harry Potter”.

Acesta a jucat rolul îndrăgitului vrăjitor în șase dintre cele opt filme de succes din 2004 până în 2011, după ce l-a înlocuit pe regretatul Richard Harris. Michael Gambon a fost un actor apreciat, care a primit trei premii Olivier, două premii Screen Actors Guild și patru Premii Bafta de-a lungul celor șase decenii de carieră.

În 1999, a fost numit cavaler de către Regina Elisabeta a II-a pentru serviciile aduse teatrului.

Printre cele mai notabile lucrări ale lui Sir Michael Gambon se numără o serie de producții de William Shakespeare, cum ar fi ”Macbeth”, ”Hamlet”, ”Othello” și ”Coriolanus”.

De asemenea, este cunoscut pentru că l-a interpretat pe detectivul francez Jules Maigret în serialul ITV Maigret și pentru că a jucat în serialul BBC, The Singing Detective.

Actorul irlandez a mai jucat în The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover, Gosford Park, The King's Speech, Victoria & Abdul, Fantastic Mr Fox și The Life Aquatic with Steve Zissou.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE