Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Actorul Robbie Coltrane, „Hagrid” din Harry Potter, a murit la vârsta de 72 de ani

Îndrăgitul actor scoțian Robbie Coltrane a murit la vârsta de 72 de ani. Actorul din Harry Potter, James Bond și Cracker a murit într-un spital din apropierea casei sale din Larbert, Scoția. Actorul era bolnav de doi ani, transmite euronews.com.

Robbie Coltrane a jucat în mod memorabil rolul blândului semi-gigant de la Hogwarts, Rubeus Hagrid, în toate cele opt filme Harry Potter, între anii 2001 și 2011.

Coltrane s-a născut cu numele de Anthony Robert McMillan în Rutherglen, Scoția, în 1950. El a urmat cursurile Glasgow School of Art și Moray House College of Education din Edinburgh și a luat numele de scenă Coltrane, în jurul vârstei de 20 de ani, ca omagiu pentru saxofonistului de jazz John Coltrane.

Rolul său din serialul Cracker i-a adus trei premii consecutive BAFTA pentru cel mai bun actor.

Serialul i-a adus, de asemenea, un mare succes în anii `90, ceea ce l-a condus către alte roluri majore, printre care două filme James Bond: GoldenEye și The World is not Enough, în care a jucat rolul lui Valentin Dmitrovich Zukovsky, alături de Pierce Brosnan.

În 2001, actorul a apărut pentru prima dată în filmele Harry Potter.

Autoarea cărților Harry Potter, JK Rowling, a postat pe Twitter o imagine cu Robbie Coltrane, alături de mesajul: „Nu voi mai cunoaște niciodată pe nimeni ca Robbie”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE