Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Quidditch, sportul inspirat din seria Harry Potter, își schimbă numele

Sportul din viața reală Quidditch, inspirat de jocul fictiv prezentat în franciza Harry Potter, și-a schimbat oficial numele în Quadball, potrivit Euronews.

La baza acestei schimbări au stat mai multe motive

Numele Quidditch este marcă înregistrată de Warner Bros. ceea ce limitează oportunitățile de difuzare și sponsorizare a sportului.

Major League Quadball, cunoscută anterior sub numele de Major League Quidditch, a declarat că schimbarea numelui „deschide oportunități fără precedent de creștere, expunere și parteneriate”.

Separarea de Rowling

De asemenea, schimbarea numelui vine și din dorința de separare de imaginea autoarei JK Rowling.

În ultimii ani, Rowling, scriitoarea cărților Harry Potter, a fost acuzată de transfobie, acuzație pe care o neagă.

Reacția puternică vine ca urmare a mai multor declarații publice și tweeturi făcute de Rowling, care sugerează poziția ei: feminismul radical trans-excluzionar.

În unul dintre tweeturile ei controversate, scriitoarea evocă „persoanele care au ciclu menstrual”, alături de comentariul ironic: „Sunt sigură că a existat cândva un cuvânt pentru aceşti oameni. Să mă ajute cineva”.

Punctele de vedere ale lui Rowling au fost criticate de mai mulți membri ai distribuției principale a francizei Harry Potter, inclusiv Daniel Radcliffe și Emma Watson.

Daniel Radcliffe a declarat: „Femeile transsexuale sunt femei. Orice afirmație contrară șterge identitatea și demnitatea persoanelor transsexuale și contravine tuturor sfaturilor oferite de asociațiile profesionale din domeniul sănătății, care au mult mai multă expertiză în acest domeniu decât JK Rowling sau decât mine”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE