Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Olivia Newton-John, vedeta din „Grease”, a murit. Cântăreața se lupta de 30 de ani cu cancerul

Publicat de: Mirabela Vasile

Olivia Newton-John s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani, potrivit unui anunț făcut luni pe rețelele sociale de soțul ei, John Easterling.

Ani de zile, cunoscuta cântăreață s-a luptat cu un cancer care la un moment dat a recidivat și se dedicase luptei împotriva acestei boli înființând chiar și o fundație pentru cercetarea unor noi metode de tratament.

Cântăreața a primit diagnosticul crunt încă din anul 1992, unde a fost diagnosticată cu cancer de sân și a suferit o mastectomie parțială, însă boala a recidivat și s-a întors după 21 de ani, potrivit TMZ.

În 2018, vedeta a dezvăluit că deja se află în metastaze. În 2019, declarase în emisiunea „60 Minutes” că suferă de cancer în fază terminală şi că nu ştie cât i-a mai rămas de trăit.

„Dame Olivia Newton-John (73 de ani) s-a stins din viață liniștită, în această dimineață, la ferma ei din sudul Californiei, înconjurată de familie și prieteni. Rugăm pe toată lumea să respecte intimitatea familiei în aceste momente foarte dificile”, a anunțat John Easterling, soțul ei.

Mesajul transmis de John Travolta

Partenerul său din fimul "Grease", actorul John Travolta a transmis un mesaj emoţionat.

„Ne-ai făcut vieţile tuturor mult mai bune. Impactul actriţei asupra persoanelor din jurul ei a fost unul "incredibil. Draga mea Olivia, ne-ai făcut vieţile tuturor mult mai bune. Impactul tău a fost incredibil. Te iubesc atât de mult.

Ne vom revedea pe drum şi vom fi din nou împreună. Al tău din prima clipă în care te-am văzut şi pentru totdeauna! Danny al tău, John al tău!”, a scris John Travolta.”

Cine a fost Olivia Newton-John

Olivia Newton John s-a născut la Cambridge, Anglia, în 1948, însă la vârsta de șase ani a emigrat împreună cu familia ei în Melbourne, Australia.

La doar 14 ani, Olivia Newton-John și-a început cariera de cântăreață profesionistă, înregistrând primul ei single în 1966 și primul ei album solo, „If Not For You”, în 1971.

În 1974, Olivia Newton-John a reprezentat Marea Britanie la concursul Eurovision. Cântecul ei, „Long Live Love”, s-a clasat pe locul patru, la egalitate cu o altă piesă, în anul în care concursul era câștigat de trupa ABBA cu celebrul „Waterloo”. După această perioadă, cântăreața a cântat și a înregistrat muzică country.

Filmul care a consacrat-o a fost însă „Grace”, unde a jucat alături de John Travolta, în anul 1978. Olivia Newton-John, avea la acel moment 29 de ani și a trebuit să fie convinsă să accepte rolul. Aceasta credea că e prea „bătrână” pentru a juca rolul unei liceene. De asemenea, rolul a fost modificat pentru a se adapta accentului ei australian.

Grease” a fost cel mai mare succes de box-office al anului, iar albumul cu coloana sa sonoră a stat 12 săptămâni consecutive pe locul 1 în SUA. A inspirat apoi generații întregi și i-a făcut pe mulți tineri să îndrăgostească de dans.

Olivia Newton-John a fost nominalizată la Globul de Aur și a interpretat „Hopelessly Devoted to You” la Premiile Oscar din 1979. Coloana sonoră a filmului este în top 10 cel mai bine vândute din toate timpurile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE