Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cazul Archie Battersbee. Băiatul de 12 ani a murit, după ce spitalul a oprit toate tratamentele

Un băiat în vârstă de 12 ani, aflat în comă de patru luni, a murit sâmbătă la un spital din Londra, după ce medicii au pus capăt tratamentului de menținere a vieții, care a făcut obiectul unei lungi bătălii judiciare.

Mama lui Archie Battersbee, Hollie Dance, a declarat că băiatul a murit la ora locală 12:15, la aproximativ două ore după ce spitalul a început să retragă tratamentul, potrivit Euronews.

Instanțele britanice au respins cererea familiei de a-l transfera pe Archie la un ospiciu, iar Curtea Europeană a Drepturilor Omului a refuzat pentru a doua oară să intervină în acest caz.

„A luptat până la sfârșit”

„A luptat până la sfârșit. Sunt cea mai mândră mamă din lume”, a spus mama băiatului, plângând în fața spitalului.

Ella Carter, logodnica fratelui mai mare al lui Archie, Tom, a declarat că Archie a fost stabil timp de aproximativ două ore după ce spitalul a oprit toate medicamentele. Acest lucru s-a schimbat atunci când ventilatorul a fost oprit, a spus ea.

„A devenit complet albastru. Nu există absolut nimic demn în a privi cum se sufocă un membru al familiei sau un copil. Nicio familie nu ar trebui să treacă vreodată prin ceea ce am trecut noi. Este o barbarie”, a povestit Ella.

Săptămâni întregi de dispute

Îngrijirea lui Archie a devenit subiectul a săptămâni întregi de dispute juridice. Părinții au încercat să forțeze spitalul să continue tratamentele de menținere a vieții. Medicii au susținut că nu exista nicio șansă de recuperare și că ar trebui să i se permită să moară.

Conform legislației britanice, este obișnuit ca instanțele să intervină atunci când părinții și medicii nu sunt de acord cu privire la tratamentul medical al unui copil.

În astfel de cazuri, interesul superior al copilului primează în fața dreptului părinților de a decide ce cred ei că este cel mai bine pentru odrasla lor.

Archie a fost găsit inconștient acasă, cu o ligatură pe cap, pe 7 aprilie. Părinții săi cred că este posibil ca acesta să fi participat la o provocare online care a mers prost.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE