Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marilyn Monroe, o viață tumultuoasă, dar mult prea scurtă. Actrița, onorată la 60 de ani de la moarte

Publicat de: Euronews

La 60 de ani de la moartea ei, Marilyn Monroe rămâne unul dintre cei mai cunoscuți oameni de pe Pământ. Vedeta de la Hollywood a murit pe 4 august 1962, la 36 de ani însă și acum fanii o consideră una dintre cele mai mari actrițe de cinema din toate timpurile

Marilyn Monroe este una dintre cele mai mari vedete de cinema din lume și la 60 de ani de la moartea ei. Născută Norma Jeane Mortensen, superba blondă a fost imaginea vie a glamourul anilor 1950. A fost model, actriță, cântăreață și un adevărat sex simbol al acelor vremuri. Pe Hollywood Boulevard, fanii au stat la coadă pentru a-i vedea amprentele mâinilor în fața Teatrului Chinez.

Karen, turistă din San Diego: „Cred că reprezintă o frumusețe foarte modernă și totuși clasică. Multe femei, de toate rasele și etniile o consideră cu adevărat pe Marilyn Monroe un simbol al frumuseții.”

Marilyn Monroe, o carieră fulminantă

Monroe a început pozeze pentru reviste, dar în scurt timp a atras atenția producătorilor de filme. A ajuns rapid celebră după ce a juncat în filme de succes precum „Cum să te căsătorești cu un milionar”, „Domnii preferă blondele”, „Unora le place jazul” și „Șapte ani de căsnicie”. A jucat în aproximativ 30 de filme, multe devenite clasice ale cinematografiei.

Greg Schreiner, președintele unui fan club: „Cu siguranță, studiourile au promovat imaginea ei de blondă proastă. Nu era nici pe departe proastă. Era incredibil de inteligentă și spirituală... generoasă, iubitoare și o persoană foarte caldă.”

Ultimii ani ai vieții lui Monroe au fost marcați de boală și probleme. A fost căsătorită de trei ori, dar cariera ei de actriță a fost mai de succes decât viața personală. Circumstanțele morții ei sunt încă subiectul multor speculații. A decedat din cauza unei supradoze de droguri pe 4 august 1962, la vârsta de 36 de ani. Rămâne însă până în zilele noatre, o figură iconică, foarte imitată de celebritățile. Noi producții, care îi spun povestea umplu sălile de cinema, iar vedete care fac miliarde îi poartă hainele.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE