Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

A început numărătoarea inversă pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Sportivii români își propun să obțină cât mai multe medalii

Cu 364 de zile rămase până la deschiderea oficială a competiției, Comitetul Olimpic și Sportiv Român a organizat un eveniment la care au participat campioni și medaliați olimpici, dar și o parte dintre sportivii români care au obținut deja biletele pentru ediția de anul viitor.

Ceremonia de deschidere va fi pe 26 iulie 2024

Cu patru sportivi români siguri de prezența la Jocurile Olimpice de anul viitor, și cu un al cincilea care așteaptă să devină eligibil să reprezinte România, COSR a organizat un eveniment care a marcat un an rămas până la startul celei mai importante competiții sportive din lume.

Mihai Covaliu, președintele COSR: ”Timpul se scurge invariabil şi putem privi spre Paris inspirând de aici de la Arcul de Triumf aerul parizian. Oraşul de pe Sena se va transforma în cea mai mare arenă sportivă, marile simboluri ale capitalei Franţei vor deveni parte din locaţiile olimpice.”

Printre invitați s-au numărat campioni și medaliați olimpici din câteva generații, precum Constantina Diță, Anișoara Cușmir, Maricica Puică, Doina Melinte, Violeta Beclea-Szekely, Andreea Răducan sau Monica Roșu. Nu a lipsit, desigur, președintele Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă.

Elisabeta Lipă, președinte ANS: ”Să scăpăm de acel loc 45 pe care ne situăm la Jocurile Olimpice în clasamentul pe naţiuni şi îmi doresc ca Parisul să fie mult mai frumos pentru delegaţia României. Pentru că potenţial avem, dar nu este suficient.”

Dintre sportivii calificați deja pentru Paris 2024 au fost prezenți pugilista Lăcrămioara Perijoc și înotătorul Vlad Stancu. Nu au lipsit însă nici sportivii obișnuiți cu prezența pe podium, în cazul cărora competițiile de calificare la Jocurile Olimpice urmează în următoarele luni.

Simona Radiș, campioană olimpică la canotaj: ”Timpul trece foarte repede, competiția supremă este din ce în ce mai aproape. Când vom ajunge în start, toată munca trebuie să se vadă în cele 6 min 36 secunde pe care ni le dorim, ne vom gândi la cei apropiați, familie și vom da totul pentru noi, pentru voi.”

Atleta Bianca Ghelber, gimnasta Sabrina Voinea, canotorii Ionela Cozmiuc, Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan sau fetele din lotul de tenis de masă, Andreea Dragoman și Adina Diaconu, sunt alți sportivi prezenți la eveniment care își propun o medalie la Paris. Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice va fi pe 26 iulie anul viitor, iar pregătirile sunt în toi în Capitala Franței.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE