Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Franța: Descinderi la sediul comitetului care organizează Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Sediul comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 și cel al partenerului său de infrastructură sunt percheziționate, marți, de poliție în cadrul unor anchete privind presupuse deturnări de fonduri publice și favoritisme, a anunțat parchetul, potrivit The Guardian.

Parchetul național financiar (PNF) a precizat că sediul a fost percheziționat în cadrul unei anchete preliminare lansate în 2017 privind contractele încheiate de comitetul de organizare a Jocurilor de vară.

Sediul Solideo, organismul public responsabil cu livrarea infrastructurii olimpice și paralimpice, a fost, de asemenea, percheziționat în cadrul unei anchete preliminare care datează din 2022, în urma unui audit al Agenției franceze anticorupție, a adăugat PNF.

"O percheziție este în curs de desfășurare la sediul comitetului de organizare. Paris 2024 cooperează pe deplin cu anchetatorii pentru a le facilita investigațiile", a precizat Paris 2024 într-un comunicat.

"Nu avem nimic altceva de împărtășit în acest moment", a declarat un purtător de cuvânt al Paris 2024.

Jocurile Olimpice vor avea loc în perioada 26 iulie-11 august, iar Jocurile Paralimpice se vor desfășura în perioada 28 august-6 septembrie.

Câte bilete vor fi puse în vânzare la Jocurile Olimpice de la Paris

Biletele pentru toate competiţiile de navigaţie programate la Marsilia vor fi, de exemplu, 24 de euro, indiferent de locurile în care sunt aşezaţi spectatorii. Dar aceste bilete ieftine sunt compensate de preţuri destul de mari pentru alte evenimente, mai populare, care pot ajunge până la 690 de euro pentru un loc. Pachetele alcătuite pot varia aşadar de la 72 de euro (3 bilete de 24 de euro), până la 1.150 de euro, pentru cei cu venituri mai mari, conform Paris-2024.

În total, aproape 13,5 milioane de bilete - 10 milioane pentru Jocurile Olimpice şi 3,5 milioane pentru Jocurile Paralimpice - vor fi puse în vânzare de organizatorii competiţiei din capitala Franţei.

Veniturile preconizate din vânzarea biletelor ar trebui să aducă aproape 1,4 miliarde de euro, inclusiv ospitalitate (pachete de top de gamă), dintr-un buget total de 4,4 miliarde de euro, adică o treime din bugetul Comitetului de Organizare a JO 2024.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE