Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

A doua zi de doliu național în Cehia. Poliția a întărit măsurile de securitate în jurul școlilor

Sâmbătă este zi de doliu național în Republica Cehă. Atacul armat de la Universitatea Carolină din Praga a curmat 14 vieți, pe lângă cea a atacatorului, care s-a sinucis. Numeroase orașe din Cehia se alătură capitalei, în organizarea mai multor slujbe de comemorare a victimelor celui mai sângeros atac din istoria modernă a țării.

Poliția a dat asigurări că atacatorul a acționat de unul singur

Poliția din Cehia a întărit măsurile de securitate în jurul școlilor și a altor clădiri publice din întreaga țară, după ce un student înarmat a ucis joi, de pe o clădire universitară din Praga, 14 persoane. Cehii nu sunt obișnuiți cu atacuri armate în masă, motiv pentru care psihologii spun că tragedia ar putea avea consecințe adverse pe termen lung.

Tomas Rektor, psiholog: ”Inițial s-ar putea să trăim în neîncredere și mă întreb ce se va întâmpla mai departe. S-ar putea să ne facă să fim mai precauți față de tot ceea ce este străin și de neînțeles sau să ne crească empatia față de oamenii cărora li se întâmplă lucruri dificile. Dar, da, în primul rând, este clar că va exista o incertitudine considerabilă.”

Până în prezent, poliția a dat asigurări că atacatorul a acționat de unul singur și că nu există un pericol iminent în această perioadă. Autoritățile consideră că atacatorul din Praga ar putea fi responsabil și pentru o dublă crimă care a avut loc într-o pădure în apropiere de Praga. Acolo, pe 15 decembrie, un bărbat și fetița lui au fost găsiți morți. Această versiune, potrivit poliției, este luată în considerare în cel mai serios mod în acest moment.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE