Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

50 de ani de când Abba a câștigat concursul Eurovision

Sâmbătă se împlinesc 50 de ani de când ABBA a câștigat concursul Eurovision. Trupa suedeză a ieșit învingătoare în 1974 la Brighton, în Marea Britanie. Iar melodia cu care au triumfat, Waterloo, a devenit hit.

O lume întreagă s-a îndrăgostit de melodia suedezilor. Iar formația, alcătuită din Agnetha Falkstog, Benny Andersson, Bjorn Ulvaeus și Anni-Frid Lingvstad, a fost propulsată în ierarhia celor mai iubite din toate timpurile. A avut turnee internaționale și a vândut de-a lungul timpului peste 380 de milioane de discuri.

Trupa s-a destrămat în 1982, însă nu și-a pierdut din popularitate, în mare parte și datorită succesului înregistrat de două filme muzicale care porneau de la melodia "Mamma Mia".

Grupul a lansat un album de revenire, "Voyage", în 2021. Iar în 2022 a avut loc primul spectacol live în care apăreau avatarurile celor patru membri ai trupei.

A urmat apoi "ABBA Voyage", un turneu mondial al versiunii virtuale a trupei, care continuă și acum. În spectacole sunt cântate cele mai cunoscute melodii, iar fanii de toate vârstele sunt foarte entuziasmați.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE