Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, de la orele 7.30 și 20.00, Euronews România îți aduce un digest al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

S-a dublat numărul cazurilor de COVID la copii. Aproximativ 200 de copii sunt internați în spital

  • Odată cu începerea școlii, numărul cazurilor de covid s-a dublat. În prezent, în România, 195 de minori sunt internați în spital, iar doi dintre aceștia, în secții ATI.
  • Recomandarea medicilor este ca elevul să meargă la spital dacă simptomele îi îngrijorează pe părinți sau copilul să rămână acasă până când testul devine negativ.
  • Simptomele COVID sunt asemănătoare gripei, iar diagnosticul se stabilește prin testare Real Time PCR. 

Citește mai mult despre simptomele de COVID pe care copiii le au

Guvernul și-a asumat răspunderea pe măsurile fiscale

  • Guvernul și-a asumat răspunderea pe noul pachet de legi financiar-bugetare. Premierul Marcel Ciolacu a garantat chiar cu mandatul său aceste măsuri, care trebuie adoptate de urgență.
  • Șeful Executivului spune că în ultimii 10 ani, cheltuielile cu salariile bugetarilor au crescut de 160 de ori, de 2,6 ori, însă performanța și eficiența actului public, nu.
  • Acesta spune că alcoolul, tutunul, băuturile cu zahăr și, ulterior, jocurile de noroc trebuie taxate mai mult.

Citește mai mult despre discursul premierului ținut după asumarea măsurilor fiscale

Zelenski confirmă sosirea primelor tancuri americane M1 Abrams

  • Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat că primul lot de tancuri M1 Abrams, fabricate în Statele Unite, „se află deja în Ucraina”. Tancurile vor „întări acțiunile noastre împotriva ocupanților”, a declarat Zelenski.
  • Președintele Biden s-a angajat în ianuarie să trimită Ucrainei 31 de astfel de tancuri. Oficialii militari americani au declarat că livrările vor fi graduale, dar că se așteaptă ca toate să ajungă în următoarele săptămâni.
  • Mai puțin de jumătate din tancurile M1 Abrams așteptate au sosit până în prezent, a declarat un oficial militar ucrainean de rang.

Citește mai mult despre tancuri americane M1 Abrams care au ajuns în Ucraina

UNTOLD Dubai 2024. Cât costă biletele la prima ediție a festivalului

  • UNTOLD, unul dintre cele mai cunoscute și apreciate festivaluri din lume, va ajunge în 2024 și în Dubai. UNTOLD Dubai va fi primul festival, de acest gen, din Orientul Mijlociu.
  • În perioada 15-18 februarie 2024, în cele patru zile de festival, UNTOLD yva ransforma Expo City Dubai într-un paradis al diversității muzicale și culturale.
  • Prima rundă de 5.000 de abonamente pentru cele 4 zile și 4 nopți de magie vor fi puse în vânzare pe 3 octombrie și vor fi disponibile pentru toți cei care se înregistrează pe site-ul oficial al festivalului.

Citește mai multe detalii despre programul și artiștii care vor performa la UNTOLD Dubai 2024

Gheața din Antarctica se topește într-un ritm alarmant, avertizează cercetătorii

  • Nivelul gheții de mare din jurul Antarcticii tocmai a înregistrat un nivel minim record, potrivit Centrului Național de Date privind Zăpada și Gheața (NSIDC).
  • Gheața din jurul regiunilor polare se depune și se topește în funcție de anotimpuri. În Antarctica gheața atinge întinderea maximă la sfârșitul iernii, la jumătatea sau la sfârșitul lunii septembrie. În luna februarie a acestui an, oamenii de știință au raportat că gheața din Antarctica a atins un minim istoric.
  • Oamenii de știință cred acum că acest continent se află într-un punct de cotitură, la fel ca și Arctica, pentru că cele două continente se încălzesc într-un ritm alarmant. Recent, încălzirea oceanelor a contribuit la destabilizarea ghețarului Thwaites din Antarctica, care are aproximativ mărimea Portugaliei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE