Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

S-a dublat numărul cazurilor de COVID la copii. Aproximativ 200 de copii sunt internați în spital

Odată cu începerea școlii, numărul cazurilor de covid s-a dublat. În prezent, în România, 195 de minori sunt internați în spital, iar doi dintre aceștia, în secții ATI. Recomandarea medicilor este ca elevul să meargă la spital dacă simptomele îi îngrijorează pe părinți sau copilul să rămână acasă până când testul devine negativ.

La spitalul Grigore Alexandrescu, 12 copii sunt depistați pozitiv în fiecare zi, în ultimele două săptămâni. În general formele sunt ușoare sau medii, iar cei care ajung în terapie intensivă au o combinație virală.

Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”: ”Cam la o săptămână după începerea școlii cazurile au început să crească, astfel că secțiile de pediatrie sunt tot timpul pline. S-a început pe secție cu câte un salon. Acuma s-a deschis și al 2-lea salon special doar pentru COVID.”

Simptomele COVID sunt asemănătoare gripei, iar diagnosticul se stabilește prin testare Real Time PCR. 

Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”: ”Copiii vin cu deshidratare, cei mici în principal, după care au laringită, tuse, deci este răgușeala aceea care se instalează, tuse și uneori vin cu pneumonie sau faringite, dar în principal laringitele și bronhopneumoniile sunt cele care duc gândul la COVID.” 

În intervalul 18-24 septembrie, au fost înregistrate peste 14.800 persoane infectate cu COVID, cu 3.635 mai multe cazuri față de săptămâna precedentă. Aproape 1.150 de pacienți sunt internați în spital, dintre care 74 în secțiile ATI, arată datele Ministerului Sănătății. Dintre aceștia, aproape 200 sunt copii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE