Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Se vorbește din nou despre purtarea măștii de protecție împotriva Covid. Ce spune ministrul Rafila

Alexandru Rafila a declarat că a fost o creştere constantă a cazurilor de Covid în ultimele săptămâni și că am ajuns de la câteva sute la 2.000 pe zi, situație care ar urma să se schimbe, însă. În acest context, ministrul Sănătății a spus dacă masca de protecție va fi reintrodusă sau nu.

Alexandru Rafila: „În ultimele câteva săptămâni, am ajuns de la câteva sute la 2.000 de cazuri pe zi”

Alexandru Rafila: „Sunt în jur de 2.000 (de cazuri pe zi - n.r.). A fost o creştere constantă în ultimele câteva săptămâni, am ajuns de la câteva sute la 2.000 de cazuri pe zi. Opinia mea şi a colegilor care lucrează în zona de Sănătate Publică este că această situaţie, cu număr important de cazuri, va mai dura circa două săptămâni, după care vom intra pe un tren de descreştere a numărului de cazuri”, a spus acesta, potrivit Agerpres.

„Trebuie să ne pregătim şi pentru a nu creşte numărul de cazuri. Din fericire, tulpinile circulante din momentul de faţă nu produc îmbolnăviri la fel de grave”.

Inevitabil, Rafila a fost întrebat dacă ia în considerare reintroducerea măştilor de protecţie. 

Alexandru Rafila: „Nu reintroducem măştile în spaţiile aglomerate. Asta nu înseamnă că nu le recomandăm celor care au simptome de viroză respiratorie, pentru că sunt şi alte forme de viroze respiratorii sezoniere, să poarte mască dacă se deplasează în mijloacele de transport în comun sau spaţii închise. Dar asta nu înseamnă că este obligativitate, este o recomandare medicală”.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE