ȘTIINȚĂ ȘI INOVAȚII
Tabla interactivă, gadgetul pentru generația Z. Dispozitivul face parte din noul trend de digitalizare a educației
Educație adaptată erei digitale și nevoilor tinerilor din generația Z. La Târgul de tehnologie de la Berlin, o companie românească a prezentat o tablă interactivă care include zeci de manuale esențiale elevilor, precum și numeroase exerciții practice.
Apple a lansat iPhone 16, cu noul soft AI based al companiei. Cum arată și cât costă noile telefoane
Noua generație de telefoane Apple, iPhone 16, a fost lansată pe 9 septembrie într-un eveniment care a avut loc în Cupertino, California, în amfiteatrul care poartă numele fondatorului companiei, Steve Jobs.
IFA Berlin 2024 | Dispozitivele inteligente care ne pot îmbunătăți sănătatea
Noile dispozitive alimentate cu inteligență artificială ne pot fi de ajutor pentru a ne îmbunătăți starea de sănătate. Aceste gadgeturi se numără printre atracțiile de la IFA Berlin, cea mai mare expoziție de tehnologie din Europa.
Roboții cognitivi, testați la IFA Berlin 2024. Inteligența artificială le permite să desfășoare aproape orice activitate
Roboții cognitivi sunt una dintre principalele atracții la IFA Berlin 2024, cea mai mare expoziție de tehnologie din Europa. Experții spun că aceste dispozitive reprezintă o parte din viitoarea revoluție industrială.
UPDATE. Nava spațială Starliner a ajuns pe Pământ. De ce vor mai sta astronauții Butch Wilmore și Suni Williams în spațiu
Butch Wilmore și Suni Williams, cei doi astronauți americani care au ajuns la bordul Stației Spațiale Internaționale cu nava spațială Boeing Starliner, sunt nevoiți să-și prelungească misiunea în cosmos cu mai mult de șase luni și vor reveni pe Pământ cu o capsulă a SpaceX.
IFA Berlin 2024. Telefoanele, televizoarele și roboții cu inteligență artificială care ne fac viața mai ușoară
Cei mai ”inteligenți” roboți sunt prezenți la cea mai mare expoziție de tehnologie din Europa, IFA Berlin. Știu să se descurce în multe situații și ne pot fi de ajutor în viitor. Și dispozitivele electronice au fost updatate, mai nou, cu Inteligența artificială.
GALERIE FOTO O nouă expediție la epava Titanicului: Cercetătorii entuziasmați și întristați, în același timp, de descoperirile făcute. Cum arată azi
GALERIE FOTO O nouă expediție la epava Titanicului: Cercetătorii entuziasmați, dar și întristați de descoperirile făcute. Cum arată azi
Dinozaurii din Transilvania. Balaurul și Zalmoxes, specii de dinozauri-pitici de acum 70 de milioane de ani
Descoperirile de fosile de dinozauri în Transilvania continuă. Noi oase au fost găsite de către paleontologii români și maghiari care sapă în Țara Hațegului. Până acum, ei au scos la iveală mai multe specii pitice care au trăit în România în urmă 70 de milioane de ani.
Profesori înlocuiți de inteligența artificială, la un colegiu din Marea Britanie. Păreri pro și contra
Un colegiu privat din Marea Britanie a decis să înlocuiască o parte dintre profesori cu un sistem de inteligență artificială. Pentru început, proiectul va fi implementat doar la clasele mari.
Când se lansează iPhone 16. Apple confirmă data și anunță dotări surpriză pentru cele patru noi telefoane
Apple urmează să lanseze seria iPhone 16 peste două săptămâni. Experții anticipează că marea schimbare la iPhone 16 și 16 Plus ar putea fi reprezentată de trecerea la un sistem de camere aliniat vertical pe spate.
Astronauți NASA, blocați în Spațiu. Călătoria lor s-a transformat dintr-una de opt zile într-una de opt luni
Călătoria unor astronauți s-a transformat dintr-una de opt zile într-una de opt luni. NASA a decis ca nava spațială Boeing Starliner să revină pe Pământ fără echipaj la bord.
Cei mai talentați roboți, prezentați la o expoziție în China: Vizitatorii uimiți de asemănarea izbitoare cu oamenii
Îi recomandă inteligența artificială. Cam așa ar putea arăta pe scurt, CV-ul unui robot la... angajare. Companiile chineze au prezentat la Beijing 20 de roboți: asistenți personali, scriitori, dansatori sau muzicieni.
Prima Superlună Albastră din 2024, vizibilă pe 19 august. Cum poate fi observată
Prima din cele patru Superluni din 2024 va răsări pe data de 19 august. Va fi una dintre cele mai frumoase și strălucitoare. Astfel, Superluna Albastră din august dă startul unei serii de spectacole pe cer în perioada următoare.
Formula Student Cehia. O echipă din România a prezentat un monopost creat în numai 10 luni
Zilele acestea a avut loc, în Cehia, pe Autodromul din Most, unul din cele mai importante concursuri internaționale dedicate studenților pasionați de inginerie și motorsport, Formula Student.
Peste 70% din chimicalele permanente, eliminate din apă cu un filtru imprimat 3D. Inovația cercetătorilor britanici
Cercetătorii britanici au proiectat un filtru cu ajutorul unei imprimante 3D ce are capacitatea de a elimina din apă unele dintre cele mai des răspândite substanțe chimice permanente (PFAS).
Câinii roboți ar putea fi trimiși pe front în Ucraina pentru a înlocui militarii în luptele împotriva rușilor
Ucraina ar putea trimite în curând pe front câini robot pentru a înlocui soldații în misiuni periculoase, precum cele de spionare a tranșeelor rusești sau de detectarea minelor.
Fără taxiuri zburătoare la Paris în timpul Jocurilor Olimpice. De ce se amână călătoriile cu Volocity
Promotorii proiectului ”taxiurilor zburătoare” electrice au încercat să profite de Jocurile Olimpice pentru a-și prezenta inovația în materie de transport alternativ pe cerul Parisului, însă au fost nevoiți să renunțe din cauza lipsei de certificare.
Neuralink a realizat al doilea implant cerebral în cazul unui pacient paralizat. Anunțul făcut de Elon Musk
Neuralink a reușit să implanteze dispozitivul pe care l-a conceput în creierul încă unui pacient paralizat pentru a-i oferi posibilitatea de a controla dispozitive digitale cu puterea minții.
Cancerul la sân, depistat și interpretat cu inteligența artificială. 12.000 de românce primesc acest diagnostic anual
Cancerul de sân reprezintă principala cauză de deces în rândul femeilor la nivel global. Institutul Național al cancerului spune că 20 la sută dintre mamografiile de cancer mamar ratează diagnosticul.
GALERIE FOTO. Expoziție rară: Mostră de sol de pe Lună, prezentată la Bangkok
O mostră de sol de pe Lună a fost atracția principală la o expoziție din Bangkok. Foarte mulți vizitatori au vrut să profite de rara oportunitate de a vedea eșantionul selenar adus pe Pământ de misiunea chineză Chang'e-5.
Oamenii de știință au descoperit o nouă planetă. Super-Jupiter este la o distanță de 12 ani lumină de Pâmânt
Super-Jupiter. Așa se cheamă noua planetă descoperită de oamenii de știință cu ajutorul celui mai mare telescop spațial lansat vreodată. Se află la o distanță de 12 ani lumină de sistemul nostru solar și este de șase ori mai mare ca Jupiter. Are însă aceeași temperatură ca Pământul.
Experiment NASA: o româncă a trăit un an ca pe Marte. Anca Șelariu și alți trei voluntari au participat la un experiment pe Planeta Roșie
O româncă și alți trei voluntari americani au trăit un an într-o capsulă care simulează condițiile de pe Marte. Ei au participat la un experiment organizat în premieră de NASA.
Cum se folosește un eSIM în roaming și de ce este varianta perfectă pentru a evita costurile suplimentare în călătoriile din străinătate
Pentru călătoriile de vară în străinătate, un smartphone este esențial pentru majoritatea oamenilor. Bineînțeles, dacă folosiți aplicații care consumă date în timp ce călătoriți într-o țară străină, există întotdeauna riscul de a acumula taxe de roaming mari de la operatorul de telefonie.
Începe Tech Expo - Peste 70 de expozanți vor prezenta în jur de 1400 de produse și soluții tehnologice weekendul acesta la Romexpo
Tech Expo, cea mai amplă expoziție de tehnologie și inovație din Europa Centrală și de Est, va avea loc weekendul acesta, 14 – 16 iunie, la Romexpo, Pavilion B1.