Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Circulația, restricționată deasupra Pasajului Unirii. O bucată din drum s-a tasat

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT
1/18/2023, 15:06

Purtătorul de cuvânt al Sectorului 4: O conductă veche ce aparține Apa Nova care s-a spart, una dintre probleme

Potrivit purtătorului de cuvânt al Sectorului 4, Violeta Boerescu, una dintre tasări a avut loc din cauza unei conducte.

Aceasta a explicat că deasupra tavanului Pasajului Unirii o conductă veche ce aparține Apa Nova s-a spart, iar apa a ajuns în subteran.

Știre inițială

Circulația va fi restricționată în zona Pasajului Unirii din Capitală, după ce au fost descoperite două tasări care pun în pericol traficul. Surpările au apărut atât în pasaj, cât și deasupra planșeului Unirii.

Circulația din zona Pieței Unirii este restricționată, pentru toate categoriile de vehicule, doar în cele două zone în care au fost evidențiate tasări ale sistemului rutier.

În prezent, traficul rutier în zona Pieței Unirii este restricționat, pentru toate categoriile de vehicule, pe banda numărul 1, dinspre Bulevardul Corneliu Coposu către Bulevardul I.C. Brătianu, pe o distanță de 20-25 de metri, precum și pe banda numărul 3, sensul de mers dinspre strada Halelor-Splaiul Independenței către Mitropolie.

Măsura a fost implementată prin semnalizare cu balize în regim de urgenţă, după ce, în urma vizitelor în teren efectuate de specialişti, în aceste zone au fost evidenţiate tasări ale sistemului rutier aflat deasupra planşeului Unirii şi a pasajului rutier Unirii.

În perioada următoare, ambele zone în care au fost identificate tasările vor fi verificate de experţi, care au misiunea de a afla cauzele ce au generat această situaţie, precum şi de a găsi cele mai potrivite soluţii pentru remedierea deficienţelor în cel mai scurt timp posibil.

Circulația rutieră va fi restricționată

Având în vedere această situaţie, precum şi ultimele expertize tehnice efectuate anul trecut, care încadrează atât planşeul Unirii, cât şi pasajul rutier Unirii, în starea tehnică IV- nesatisfăcător, autoritatea locală a solicitat Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti restricţionarea circulaţiei rutiere în zona aferentă Pieţei Unirii, a tuturor vehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, cu excepţia mijloacelor de transport în comun şi a celor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Studiul de fezabilitate pentru consolidarea/refacerea planşeului Unirii, respectiv a tavanului pasajului rutier Unirii a fost finalizat. În maximum 30 de zile aceste lucrări vor fi incluse în cadrul unei proceduri de licitaţie publică, astfel încât momentul efectiv al începerii execuţiei să fie în a doua jumătate a anului 2024.

În ultimele luni, în Pasajul Unirii au avut loc mai multe incidente. În urmă cu câteva zile un camion a rămas blocat în pasaj, pentru că nu ar fi respectat semnele de circulație, care indică limita de înălțime a autovehiculelor. În luna decembrie, un autocar cu mai mulți turiști greci a lovit limitatorul de înălțime de la intrarea în pasaj.

Distribuie

Taguri